Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Απίστευτα πράγματα: Η Τουρκία εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία για Ευρώπη και ΗΠΑ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Το Σάββατο (28 Ιανουαρίου) η Τουρκία εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία προς τους κατοίκους της, προειδοποιώντας τους για «ενδεχόμενες ισλαμοφοβικές, ξενοφοβικές και ρατσιστικές πράξεις» τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε δύο διαφορετικές ταξιδιωτικές οδηγίες στις οποίες συμβουλεύει τους Τούρκους πολίτες στις Ευρωπαϊκές χώρες και στις Ηνωμένες Πολιτείες να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους απέναντι στην πιθανότητα ξενοφοβικής και ρατσιστικής συμπεριφοράς και βίας.

Επιπλέον, η Τουρκία προειδοποίησε τους πολίτες της που ζούν στο εξωτερικό να αποφεύγουν να πηγαίνουν σε μέρη όπου υπάρχει πιθανότητα οι διαδηλώσεις να γίνουν πιο έντονες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων AFP, η πρώτη ταξιδιωτική οδηγία περιλάμβανε μια προειδοποίηση για «επικίνδυνα υψηλά επίπεδα θρησκευτικής μισαλλοδοξίας σε όλη την Ευρώπη».

Εν τω μεταξύ, στην ταξιδιωτική οδηγία κατά των ΗΠΑ η Τουρκία ισχυρίστηκε ότι «υπήρξε πρόσφατα φυσική και λεκτική βία στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά μεταναστών, καθώς και πράξεις ρατσισμού».

Αυτές οι προειδοποιήσεις φαίνεται να είναι μια μορφή εκδίκησης για προειδοποιήσεις παρόμοιας φύσης που εκδώθηκαν από Δυτικές χώρες κατά της Τουρκίας, προειδοποιώντας τους για την πιθανότητα τρομοκρατικών επιθέσεων.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα