Μετάβαση στο περιεχόμενο
LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Αθήνα · Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2026

LIVE

F-16 «ΖΕΥΣ» πάνω από τη Θεσσαλονίκη: Οκτώ λεπτά επίδειξης και το μήνυμα του πιλότου στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου + ΒΙΝΤΕΟ Stryker με πυροβόλο 30 χλστ.: Το Dragoon της παρέλασης και τι μπορεί να σημαίνει για τον Στρατό Ξηράς Patroller: Το νέο μεγάλο μη επανδρωμένο του Στρατού Ξηράς που πετά πάνω από 15 ώρες CISA: Νέες εκδόσεις ScubaGear v2.0 και ScubaGoggles v1.1.0 για τον έλεγχο ρυθμίσεων ασφαλείας σε Microsoft 365 και Google Workspace Hera: Το διαστημόπλοιο του ESA διέκρινε για πρώτη φορά χωριστά τους αστεροειδείς Didymos και Dimorphos Galileo Δεύτερης Γενιάς: Ο ESA παρήγγειλε τέσσερις ακόμη δορυφόρους και ο νέος στόλος φτάνει τους 16 Roger de Lauria: Καθελκύστηκε η δεύτερη φρεγάτα F110 του Ισπανικού Ναυτικού, τέσσερις μήνες νωρίτερα XQ-67A: Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ δοκίμασε συστήματα αποστολής και ζεύξεις δεδομένων πέρα από τον οπτικό ορίζοντα στο αυτόνομο αεροσκάφος Lockheed Martin: Επεκτείνει το εργοστάσιο της Τρόι στην Αλαμπάμα για τον υπερ-υπερηχητικό πύραυλο ARRW των B-52 Μαύρη Θάλασσα: Γαλλικό αεροσκάφος θαλάσσιας περιπολίας Atlantique 2 επιτηρεί την ΑΟΖ της Ρουμανίας από τη βάση Μιχαΐλ Κογκαλνιτσεάνου

Ειδήσεις

Ελλάδα και Λιβύη: Δηλώσεις για τις διμερείς σχέσεις στην Τρίπολη

ΦΩΤΟ: Yannis Smyrlis (Twitter)

«Αυτό που ξεχωρίζει στις ελληνολιβυκές σχέσεις είναι ότι η Ελλάδα δεν έβλαψε ποτέ τη Λιβύη ούτε εξέφρασε εχθρότητα προς τη Λιβύη», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Λιβύης, επαινώντας την επιρροή της Ελλάδας στη Μεσόγειο και τον ευρύτερο κόσμο και χαρακτηρίζοντας τις σχέσεις Ελλάδας και Λιβύης «εξαιρετικές».

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης, έφτασε στην Τρίπολη την Κυριακή ως επικεφαλής ελληνικής επιχειρηματικής αντιπροσωπείας, στο πλαίσιο της νέας επιχειρηματικής κίνησης της Ελλάδας στη Λιβύη, και πραγματοποίησε συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Λιβύης.

Σύμφωνα με το LibyaReview, ο Κώστας Φραγκογιάννης δήλωσε ότι η Ελλάδα θα βοηθήσει ώστε να διασφαλιστεί η ειρήνη στη Λιβύη και ότι θα συμβάλει στην εκπαίδευση του λιμενικού της, με την πρόταση αυτή να γίνεται αποδεκτή από τον Λίβυο υφυπουργό Εξωτερικών.

Διαφήμιση

Ο Κώστας Φραγκογιάννης κάλεσε ξανά για την απόσυρση των ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων από τη Λιβύη, τονίζοντας ότι η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που άνοιξε προξενείο στη Βεγγάζη και η πρώτη που έφτασε στη Λιβύη με επιχειρηματική αντιπροσωπεία.

Με τη σειρά του, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Λιβύης εξέφρασε την εκτίμησή του για την άφιξη της επιχειρηματικής αντιπροσωπείας και χαιρέτισε τη στήριξη της Ελλάδας προς τη Λιβύη και τα σχέδια για περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών δεσμών.

Πηγή: LibyaReview.

NEMESIS HD ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ Ειδήσεις Ελλάδα Λιβύη ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗ ΥΠΕΞ