ΥΨΙΣΤΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ | ΤΑΜΣ “ΙΡΙΣ 2021”

Στην τελική της φάση βρίσκεται σήμερα στην Κύπρο η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων «ΙΡΙΣ 2021», σύμφωνα με ανάρτηση του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Αντιστάτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη στην οποία συνεχάρη τις δυνάμεις που συμμετείχαν στην άσκηση.

Μετή σειρά του, ο Υπουργός Άμυνας του νησιού, Χαράλαμπος Πετρίδης, συνεχάρη στις δηλώσεις του όλο το προσωπικό αλλά και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς για τη διεξαγωγή της άσκησης.

“Αισθάνομαι ιδιαίτερα περήφανος, γιατί διαπίστωσα το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, τον επαγγελματισμό και το ηθικό των στελεχών και οπλιτών μας. Είναι ευρέως γνωστό ότι το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς αποτελεί το σημαντικότερο πολλαπλασιαστή ισχύος και συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση της επιχειρησιακής μας ετοιμότητας.” δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κύπριος Υπουργός Άμυνας.

“Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι ο πρωταρχικός στόχος του Υπουργείου Άμυνας είναι η συνεχής αναβάθμιση της Εθνικής Φρουράς σε όλους τους τομείς.

Ακολουθούμε πιστά το εξοπλιστικό μας πρόγραμμα, προκειμένου το συντομότερο δυνατόν να έχουμε μια σύγχρονη και ευέλικτη αποτρεπτική δύναμη για την ασφάλεια της πατρίδας μας.

Δεν μιλάμε πολύ αλλά εργαζόμαστε πολύ και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε χωρίς να μιλάμε για το καλό της πατρίδας μας.

Η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Οι τουρκικές επιθετικές ενέργειες στην ΑΟΖ μας, αλλά και το πρόσφατο άνοιγμα μέρους του παραλιακού μετώπου των Βαρωσίων, αποδεικνύουν ότι η Τουρκία καθίσταται ολοένα και περισσότερο επιθετική και απρόβλεπτη και εξυπακούεται ότι η Εθνική Φρουρά θα πρέπει να βρίσκεται σε ύψιστη ετοιμότητα” πρόσθεσε.

“Καταλήγοντας, θα ήθελα να συγχαρώ για ακόμη μια φορά όλο το προσωπικό για τη συμμετοχή και τη διοργάνωση της άσκησης «ΙΡΙΣ». Αποδείξατε για ακόμη μια φορά τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας και επιχειρησιακής ικανότητας σας.” καταλήγει η δήλωση του κ. Πετρίδη.

Share
Translate »