ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 20 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ: “Ο Ερντογάν καταστρέφει την οικονομία”

Σύμφωνα με εκτιμήσεις Τούρκων που δημοσιεύθηκαν χθες, η Τουρκία βγαίνει από ουσιαστικα απο τους G20 και τις 20 μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου στις οποίες κατατασόταν από το 1990.

Ο εκπρόσωπος τύπου του κομμάτος CHP της τουρκικής αντιπολίτευσης, Φαΐκ Οζτράκ, δημοσίευσε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη λίστα κατάταξης των 20 ισχυρότερων οικονομιών και τον ίδιο κατάλογο με τα στοιχεία του 1990, δείχνοντας την πτώση της τουρκικής οικονομίας.

Ο Οζτράκ έγραψε μεταξύ άλλων στον λογαριασμό του στο Twitter:

“Το 1990, οι οικονομίες της Ρωσίας, της Ινδονησίας και της Σαουδικής Αραβίας δεν ήταν μεταξύ των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου. Αυτές οι χώρες μας ξεπέρασαν, ενώ η Τουρκία έμεινε πίσω.

Η Τουρκία ήταν η 17η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο το 2018, πριν ο Ερντογάν αλλάξει το πολιτικό καθεστώς. 3 χρόνια μετά η Τουρκία δεν βρίσκεται στις 20 μεγαλύτερες οικονομίες.

Ο υποβιβασμός της Τουρκίας από τις 20 κορυφαίες οικονομίες είναι ενδεικτικός των χαμένων ευκαιριών και της κακοδιαχείρισης του Ερντογάν. Δεν μπορείς να κρύψεις την ανικανότητά σου λέγοντας ότι όλος ο κόσμος είναι χειρότερος από εμάς. Ο κόσμος βλέπει τι συμβαίνει και σε κρίνει.”

NEMESISHD.GR – Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια

Share