Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Επιβεβαιώνει η Χαμάς: «Σκοτώθηκαν υψηλόβαθμοι διοικητές σε βομβαρδισμό του Ισραήλ»

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σε μια πρόσφατη εξέλιξη που σηματοδοτεί μια κομβική στιγμή στη συνεχιζόμενη σύγκρουση στη Λωρίδα της Γάζας, η Χαμάς, επιβεβαίωσε την Κυριακή την απώλεια αρκετών υψηλόβαθμων διοικητών της. Αυτές οι απώλειες προήλθαν ως αποτέλεσμα στοχευμένων ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Οι Ταξιαρχίες Izz ad-Din al-Qassam, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, εξέδωσε μια δήλωση επιβεβαιώνοντας τους θανάτους σημαντικών προσωπικοτήτων, συμπεριλαμβανομένου του Αχμέντ Γκαντούρ, διοικητή της Ταξιαρχίας της Βόρειας Γάζας και του Αϊμάν Σιάμ, επικεφαλής για τις ρουκέτες της Χαμάς, και των διοικητών Γουαέλ Ρατζάμπ και Ρααφάτ Σαλμάν. Αυτή η ανακοίνωση έρχεται μετά από δήλωση των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) ότι στόχευσαν αυτά τα άτομα, χωρίς όμως επιβεβαίωση του θανάτου τους εκείνη τη στιγμή.

Επιβεβαιώνει η Χαμάς: «Σκοτώθηκαν υψηλόβαθμοι διοικητές σε βομβαρδισμό του Ισραήλ»
Πηγή φωτογραφίας: IDF

Ο IDF έχει εντείνει την εστίασή του στην ηγεσία και τις υποδομές της Χαμάς. Νωρίτερα αυτό το μήνα, ανέφερε ότι διεξήγαγε αεροπορικές επιδρομές με στόχο διοικητές της Χαμάς ως μέρος της στρατηγικής του για την αποδυνάμωση των στρατιωτικών δυνατοτήτων της οργάνωσης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ισραηλινού Στρατού Αντιναύαρχος Ντανιέλ Χαγκάρι, αν και δεν επιβεβαίωσε τους θανάτους αυτών των ηγετών τη στιγμή των χτυπημάτων, τόνισε τις προσπάθειες της Χαμάς να αποκρύψει τον αντίκτυπο αυτών των επιχειρήσεων. Κατά τις επιχειρήσεις στις οποίες αναφέρθηκε ο Χαγκάρι βομβαρδίστηκαν τούνελ όπου κρύβονταν ανώτερα στελέχη του πολιτικού γραφείου και διοικητές της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, όπως ο Σιάμ και ο Γκαντούρ.

Ο Αχμέντ Γκαντούρ, εξέχουσα φυσιογνωμία στη στρατιωτική ιεραρχία της Χαμάς, είχε προηγουμένως αποφύγει πολλαπλές απόπειρες δολοφονίας από το Ισραήλ και είχε χαρακτηριστεί παγκόσμιος τρομοκράτης από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ το 2017. Ο Ρααφάτ Σιάμ, γνωστός για τον ρόλο του στην επίβλεψη των εκτοξεύσεων ρουκετών της Χαμάς, ήταν επίσης στόχος σε παλαιότερες ισραηλινές επιχειρήσεις.

Τελευταίες εξελίξεις

«Ερντογάν… καλύτερα να σωπάσεις και να ντρέπεσαι» Πυρά ΥΠΕΞ Ισραήλ κατά Τουρκίας

Κατά του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξέσπασε...

Το Ισραήλ «ακρωτηριάζει» την ηγεσία της Χεζμπολάχ και του IRGC του Ιράν – Επίθεση στην Συρία

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη συριακή πόλη Μπανιγιάς στην περιοχή...

Διαβάστε ακόμα