Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

«Βομβαρδίστηκαν πάνω από 110 οικισμοί από τους Ρώσους» ανακοινώνει το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δημοσίευσε νέα ενημέρωση για την ως τώρα εξέλιξη των επιχειρήσεων στα μέτωπα του συνεχιζόμενου πολέμου με τη Ρωσία.

Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανακοίνωσε:

Επιθέσεις UAV

Κατά τη διάρκεια πρόσφατων εχθροπραξιών, η Ρωσική Ομοσπονδία ανέπτυξε αρχικά 5 περιφερώμενα πυρομαχικά “Shahed-136/131”. Οι ουκρανικές δυνάμεις με την αεράμυνα τους αναχαίτησαν και κατέστρεψαν με επιτυχία 3 από τα 5 UAVs. Αμέσως μετά από αυτήν την επίθεση, 39 drones καμικάζι του ίδιου τύπου αναπτύχθηκαν από τους Ρώσους, εκ των οποίων 31 καταστράφηκαν από την ουκρανική αεράμυνα.

Επιχειρησιακή και Αμυντική Δράση

Η Ουκρανία συνεχίζει να διεξάγει αμυντικές επιχειρήσεις σε ανατολικές και νότιες περιοχές ενώ ταυτόχρονα διεξάγει επιθετικές επιχειρήσεις στις κατευθύνσεις της Μελιτόπολης και του Μπαχμούτ. Στόχος τους είναι η σταδιακή απελευθέρωση των κατεχόμενων εδαφών και η διασφάλιση των υπαρχόντων συνόρων.

Εξελίξεις στην Ουκρανία - Τι ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων
By Defence intelligence of Ukraine (twitter)

Την τελευταία ημέρα, σημειώθηκαν 26 μάχες. Ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε 2 επιθέσεις με πυραύλους, 57 αεροπορικές επιδρομές και περισσότερες από 50 επιθέσεις με ρουκέτες, στοχεύοντας τόσο ουκρανικά στρατεύματα όσο και πολιτικές υποδομές. Αυτές οι επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα απώλειες αμάχων και εκτεταμένες ζημιές σε διάφορες υποδομές.

Βομβαρδισμοί

Οι αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν σε Τσερνίχιβ, Χάρκοβο, Λουχάνσκ, Ντονέτσκ, Ζαπορίζια και πολλές ακόμα περιοχές. Επιπλέον, πάνω από 110 οικισμοί στις περιοχές Τσερνίχιβ, Σούμι, Χάρκοβο, Λουχάνσκ, Ντονέτσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα δέχθηκαν πυρά πυροβολικού.

Εξελίξεις πρώτης γραμμής

Στις κατευθύνσεις Σιβέρσκι και Σλομποζάνσκι η Ρωσία εξακολουθεί να διατηρεί τη στρατιωτική της παρουσία, να διεξάγει δραστηριότητες αντιπερισπασμού και να αυξάνει τη ναρκοθέτηση κατά μήκος των κρατικών συνόρων στην περιοχή του Μπέλγκοροντ. Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν αποκρούσει επιτυχώς ρωσικές επιθέσεις στην κατεύθυνση του Μπαχμούτ, ειδικά στις περιοχές Χριχόριφκα, Κλιστσίιβκα και Αντρίεφκα.

Εναέριες και Πυραυλικές Επιδρομές

Την Τετάρτη, η ουκρανική αεροπορία πραγματοποίησε επτά χτυπήματα σε σημεία συγκέντρωσης ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού, όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού. Επιπλέον, οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν μια θέση διοίκησης του ρωσικού στρατού, ένα αντιαεροπορικό σύστημα S-300 και έξι ρωσικά πυροβόλα.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα