Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Βολή όπλου λέιζερ: Αμερικανική απάντηση στον κόλπο του Άντεν

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ δήλωσε την Τετάρτη ότι δοκίμασε επιτυχώς ένα όπλο λέιζερ και κατέστρεψε έναν πλωτό στόχο στον κόλπο του Aden στη Μέση Ανατολή, μια συσκευή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επιτεθεί σε οπλισμένα UAVs των Χούθι της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα.

Σε ανακοίνωσή του, ο 5ος στόλος του αμερικανικού Ναυτικού στη Μέση Ανατολή ανέφερε ότι το λέιζερ «ενεπλάκη επιτυχώς» με τον στόχο. Σε παλαιότερη δοκιμή το λείζερ είχε καταρρίψει επιτυχώς ένα UAV.

Ο Κόλπος του Άντεν εκτείνεται κατά μήκος της νότιας ακτής της Υεμένης, η οποία βρίσκεται σε πόλεμο από τότε που οι αντάρτες Χούθι που υποστηρίζονται από το Ιράν κατέλαβαν την πρωτεύουσα, Σαναά, το 2014.

Ένας συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας επνέβη το 2015 και έκτοτε οι συγκρούσεις δεν έχουν σταματήσει έχοντας στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 110.000 ανθρώπους.

Ο πόλεμος έχει επεκταθεί και στην Ερυθρά θάλασσα και στα στενά Μπαμπ ελ Μαντέμπ, γεγονός που προκαλεί μεγάλη ανησυχία καθώς η Ερυθρά Θάλασσα και τα Μπαμπ ελ Μαντέμπ ενώνουν τη Μεσόγειο και τη διώρυγα του Σουέζ με των κόλπο του Άντεν και τον Ινδικό Ωκεανό.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

– Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Δεκάδες απώλειες για την Ρωσία από φονικό χτύπημα 4 Ουκρανικών ATACMS

Πρόσφατα πλάνα από drone αποκάλυψαν μια φονική πυραυλική επίθεση...

Διαβάστε ακόμα