Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ουκρανική ετοιμότητα: Απάντηση σε Πούτιν – Σύγκέντρωση στρατευμάτων

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Oleksii Reznikov απάντησε την Τρίτη στις ρωσικές κατηγορίες ότι η Ουκρανία σχεδιάζει επίθεση με αφορμή τη συσσώρευση στρατευμάτων στα ανατολικά, λέγοντας ότι αυτό είναι ένα αμυντικό μέτρο ενάντια στη συσσώρευση στρατευμάτων της Ρωσίας, αλλά δεν έχουν σχέδια να επιτεθούν σε κανέναν.

Αν και η Ρωσία συνεχίζει να αρνείται ότι παρείχε στρατεύματα και όπλα στις αποκαλούνεμες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, προειδοποίησε την Ουκρανία να μην επιχειρήσει να πάρει πίσω την περιοχή του Ντονμπάς με τη βία.

Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι η ανάπτυξη των ουκρανικών στρατευμάτων στα ανατολικά είναι ένδειξη ότι η Ουκρανία προσπαθεί να ανακτήσει την ελεγχόμενη από τους αυτονομιστές περιοχή, με τον Ρώσο αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατηγό Valery Gerasimov να έχει προειδοποιήσει προηγουμένως ότι οποιαδήποτε «πρόκληση» στην περιοχή του Donbas θα «κατασταλλεί».

Ωστόσο, οι Ουκρανοί αξιωματούχοι επιμένουν ότι αυτή η συσσώρευση στρατευμάτων επικεντρώνεται μόνο σε αμυντικές επιχειρήσεις ενάντια σε μια πιθανή ρωσική εισβολή και αποτελεί ουσιαστικά απάντηση στη συγκέντρωση περίπου 85.000 Ρώσων στρατιωτών στα ουκρανικά σύνορα.

Αρκετές δυτικές χώρες έχουν καταστήσει σαφές ότι θα στηρίξουν την Ουκρανία εάν δεχθεί επίθεση από τη Ρωσία. Σύμφωνα με τον Oleksii Reznikov, οποιαδήποτε σύγκρουση με την Ουκρανία θα ήταν σύγκρουση με την Ευρώπη. Δήλωσε επίσης ότι οι Ουκρανοί δεν θα μείνουν μόνοι τους εάν η Ρωσία εισβάλει, αν και κατά τη γνώμη μας ως nemesishd.gr, η πιθανότητα οποιοδήποτε έθνος να υποστηρίξει την Ουκρανία με στρατιωτικά μέσα είναι σχεδόν μηδενική.

Επιπλέον, ο Ουκρανός υπουργός είπε πως η Ουκρανία έχει το συνταγματικό δικαίωμα να ενταχθεί σε οποιαδήποτε στρατιωτική συμμαχία, συμπεριλαμβανομένου του ΝΑΤΟ, δηλώνοντας πως θα γίνουν de facto μέλος του ΝΑΤΟ και θα εφαρμόσουν τα πρότυπα ης συμμαχίας, κάτι που ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ισχυρίζεται πως αποτελεί κόκκινη γραμμή για τη Ρωσία.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

– Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα