ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ – Τρόμος στα Τουρκικά ΜΜΕ με ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη

Για νέα άσκηση ετοιμάζεται η Τουρκία με το όνομα “Γαλάζια Πατρίδα”, η οποία θα διεξαχθεί στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, από 25 Φεβρουαρίου έως 7 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τις τουρκικές ανακοινώσεις στην άσκηση θα λάβουν μέρος 87 πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και της ακτοφυλακής, 27 αεροσκάφη, 12 ελικόπτερα, αλλά και αποβατικές δυνάμεις.

Την ίδια στιγμή, το ερευνητικό πλοίο Cesme του τουρκικού ναυτικού εξακολουθεί να διεξάγει έρευνες στο κεντρικό Αιγαίο και χθες μάλιστα αποτέλεσε αφορμή για τουρκική προβοκάτσια καθώς ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας ισχυρίστηκε ότι ελληνικά F-16 παρενόχλισαν το πλοίο και έριξαν θερμοβολίδες. Το Γενικό Επιτελείο διέψευσε το περιστατικό.

Παράλληλα, αναβρασμός επικρατεί στο εσωτερικό της Τουρκίας με τη μεταφορά μεγάλου όγκου στρατιωτικού υλικού στην Αλεξανδρούπολη για τις ανάγκες ΝΑΤΟικών ασκήσεων.

Τη μεταφορά των αμερικανικών δυνάμεων έσπευσαν να σχολιάσουν οι τουρκικές εφημερίδες με τίτλους όπως “Αυτή η προετοιμασία για ποιον είναι;” και “Απόβαση αμερικανικών δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη”.

Υπενθυμίζεται ότι το προσεχές διάστημα θα αποβιβαστούν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης περισσότερα από 150 αμερικανικά ελικόπτερα και συνολικά πάνω από 1800 οχήματα για να μεταφερθούν στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη.

Share