Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΚΤΟΣ F35: “Να παρατήσει τους S400” προτρέπει την Τουρκία το Αμερικανικό Πεντάγωνο

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Αμερικανικού Πενταγώνου Τζον Κέρμπι υποστήριξε ότι η Τουρκία είχε πολλές ευκαιρίες να αποκτήσει συστήματα Patriot από τις Ηνωμένες Πολιτείες τα τελευταία χρόνια, αλλά «έφερε χρήματα και επιρροή στη Ρωσία» προτιμώντας τα συστήματα S400.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ Τζον Κέρμπι προέτρεψε την Τουρκία να μην “κρατήσει περισσότερο τους S-400”.

Τονίζοντας μάλιστα ότι η απόφαση για απομάκρυνση της Τουρκίας από το πρόγραμμα F-35 εξακολουθεί να ισχύει, συγκεκριμένα δήλωσε: “Η Τουρκία είχε την ευκαιρία να αγοράσει Patriot από τις Ηνωμένες Πολιτείες πολλές φορές τα τελευταία 10 χρόνια, αλλά επέλεξε τους S400, κίνηση που δινει χρήματα και επιρροή στη Ρωσία”.

Η Ρωσία παρέδωσε συστήματα S400 στην Τουρκία στο πλαίσιο των συμφωνιών. οι οποίες περιελάμβαναν επιλογή για επιπλέον προμήθεια συστημάτων, αποτιμήθηκε στα 2,5 δις δολάρια.

Υπενθυμίζεται οτι, η Τουρκία βρίσκεται υπο καθεστώς Αμερικανικών κυρώσεων λογο της προμήθειας του συγκεκριμένου συστήματος απο την Τουρκια.

Share