Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

ΒΑΖΟΥΝ ΦΡΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΟΙ ΗΠΑ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σε παρέμβαση για την Αγιά Σοφιά προχώρησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και κάλεσε την Άγκυρα να τη διατηρήσει ως μνημείο και να μην την μετατρέψει σε μουσουλμανικό τέμενος.

Σε ανάρτηση του στο Twitter, ο αρμόδιος των ΗΠΑ για τις διεθνείς θρησκευτικές ελευθερίες, Σαμ Μπράουνμπακ, τονίζει:

“Η Αγία Σοφία έχει τεράστια πνευματική και πολιτιστική σημασία για δισεκατομμύρια πιστούς διαφορετικών θρησκειών σε όλο τον κόσμο.

Καλούμε την κυβέρνηση της Τουρκίας να τη διατηρήσει ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και να διατηρήσει την προσβασιμότητα σε όλους υπό το υπάρχον μουσειακό καθεστώς της”.

Νωρίτερα, σήμερα, έγινε γνωστό πως η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνου, έστειλε επιστολή προς τις αντιπροσωπείες των κρατών – μελών της UNESCO, προκειμένου να ενημερώσει για την επιχειρούμενη από την τουρκική κυβέρνηση μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, η οποία αντιβαίνει στη συμφωνία του 1972 την οποία έχει υπογράψει και η Τουρκία.

“Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι σε καμία περίπτωση η Αγία Σοφία δεν πρέπει να απωλέσει τον οικουμενικό της χαρακτήρα και να μετατραπεί σε μουσουλμανικό τέμενος”, επισημαίνει η Λίνα Μενδώνη.

Τελευταίες εξελίξεις

Σφοδροί βομβαρδισμοί του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ βομβάρδισαν τις τελευταίες ώρες οι ένοπλες...

Διαβάστε ακόμα