Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Βαρύ πλήγμα αναφέρουν οι Κούρδοι κατά της Τουρκίας στο Ιράκ: Στα χέρια του ΡΚΚ, βαρύς οπλισμός και φωτογραφίες

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), που αναγνωρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, δημοσιοποίησε πληροφορίες για μια πολύ σημαντική επίθεση των Κούρδων εναντίον τουρκικού στρατιωτικού φυλακίου στην περιοχή Girê Cûdî στο Νταχούκ του Ιράκ στις 17 Φεβρουαρίου.

Το PKK σε δήλωση του είπε: «Ο τουρκικός φασιστικός στρατός υπέστη πολύ βαρύ πλήγμα και υπέστη μεγάλες απώλειες καθώς ολόκληρη η δύναμή του στον λόφο, που ήταν η περιοχή της βάσης, εξοντώθηκε μαζί με τους διοικητές του, ο εξοπλισμός τους είναι στα χέρια μας και η βάση καταστράφηκε, κάηκε». Σύμφωνα με το PKK, αυτή η επιχείρηση είχε ως αποτέλεσμα για την Τουρκία απώλειες τουλάχιστον 37 στρατιωτικών, συμπεριλαμβανομένων αξιωματικών και ενός λοχαγού αλλά και την καταστροφή 35 στόχων. Επιπλέον, φέρεται να κατασχέθηκε σημαντική ποσότητα εξοπλισμού και βαρύς οπλισμός, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 17 όπλων και 8 θερμικών σκοπευτικών με τους Κούρδους να δημοσιεύουν και φωτογραφίες.

Βαρύ πλήγμα αναφέρουν οι Κούρδοι κατά της Τουρκίας στο Ιράκ: Στα χέρια του ΡΚΚ, βαρύς οπλισμός και φωτογραφίες
PHOTO By STERK TV

Σε αντίθεση με τη δήλωση του PKK, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας αναγνώρισε την μάχη, αναφέροντας όμως μόνο τον θάνατο του Στρατιώτη Salih Ay και τον τραυματισμό ενός άλλου στρατιώτη κατά τη διάρκεια μιας προσπάθειας «διείσδυσης από μαχητές του PKK» στην περιοχή της Τουρκικής επιχείρησης Claw-Lock στη βόρεια επαρχία Duhok όπως αναφέρει το Τουρκικό ΥΠΑΜ. Το Τουρκικό υπουργείο υποστήριξε, ότι “Έξι μαχητές του PKK σκοτώθηκαν στη σύγκρουση”.

Βαρύ πλήγμα αναφέρουν οι Κούρδοι κατά της Τουρκίας στο Ιράκ: Στα χέρια του ΡΚΚ, βαρύς οπλισμός και φωτογραφίες
PHOTO By STERK TV

Το PKK επέκρινε τη δημόσια απάντηση του τουρκικού στρατού στο περιστατικό, κατηγορώντας το ότι ελαχιστοποιεί τη σημασία του γεγονότος. «Αν και οι εισβολείς είχαν δεχτεί ένα πολύ βαρύ πλήγμα, δεν έκαναν δηλώσεις για ώρες και μετά δήλωσαν ότι μόνο 1 στρατιώτης πέθανε και 1 στρατιώτης τραυματίστηκε και επινόησε το ψέμα ότι πρώτα 6 και μετά 8 αντάρτες μαρτύρησαν» απάντησε το PKK, προτείνοντας σκόπιμη υποβάθμισης από τις τουρκικές αρχές σχετικά με την κλίμακα των θυμάτων και των ζημιών που προκλήθηκαν.

Αυτή η πρόσφατη σύγκρουση δείχνει τη συνεχιζόμενη ένταση και τη βία που χαρακτηρίζουν τη σύγκρουση μεταξύ των Κουρδικών και των Τουρκικών δυνάμεων, με τις δύο πλευρές να παρουσιάζουν αντικρουόμενες αναφορές. Η Τουρκία διατηρεί ένοπλη δύναμη μέσα στο Ιράκ παράνομα ως απάντηση σε αυτό που περιγράφη ως τρομοκρατική απειλή από το PKK, για την οποία έχει καταδικαστεί πολλές φορές λεκτικά από το Ιράκ ως παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας του.

Δείτε φωτογραφίες από την επιχείρηση που δημοσίευσε το Κουρδικό STERK TV

Μείνετε συντονισμένοι για περαιτέρω ενημερώσεις – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα