Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

ΤΖΑΜΙ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ – ΝΕΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος της Τουρκίας Φαχρετίν Άλτουν υπαινίχθηκε ότι η Αγία Σοφία, πρόκειται σύντομα να μετατραπεί σε τζαμί, ανέφεραν οι Greek City Times.

Ο Αλτούν ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία της Αγίας Σοφίας και την Κυριακή και έγραψε: “Το χάσαμε! Αλλά υπομονή. Θα το κάνουμε να συμβεί μαζί. “

Η Αγία Σοφία ολοκληρώθηκε το 537 μ.Χ. και ήταν έδρα του Οικουμενικού Πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης μέχρι το 1453 όταν οι Οθωμανοί κατέλαβαν την πόλη και μετέτρεψαν την Αγία Σοφία σε τζαμί. Μετατράπηκε σε μουσείο το 1935.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει εκφράσει στο παρελθόν την επιθυμία του να μετατρέψει το μουσείο της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

“Ήταν ένα μεγάλο λάθος να μετατρέψουμε την Αγία Σοφία σε μουσείο. Έχουμε δηλώσει ότι επειδή υπάρχει μεγάλη ζήτηση για κάτι τέτοιο τώρα, είναι καιρός να κάνουμε ένα τέτοιο βήμα… Θα ονομάσουμε την Αγία Σοφία τζαμί,” είπε ο Ερντογάν πέρυσι.

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα