ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ: Η Ινδία ετοιμάζεται για σύγκρουση με την Κίνα

ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ: Η Ινδία ετοιμάζεται για σύγκρουση με την Κίνα

Η Ινδία μετακίνησε τουλάχιστον 50.000 επιπλέον στρατεύματα στα σύνορά της με την Κίνα σε μια ιστορική στροφή προς μια επιθετική στρατιωτική στάση εναντίον της Κίνας.

Μετά τις περσινές μάχες μεταξύ Ινδίας και Κίνας, οι οποίες ήταν από τις πιο θανατηφόρες των τελευταίων δεκαετιών μεταξύ των δύο λαών, η ινδική κυβέρνηση έχει προσπαθήσει να αμβλύνει τις εντάσεις με το Πακιστάν και να επικεντρωθεί κυρίως στην αντιμετώπιση του Πεκίνου.

Τους τελευταίους μήνες, η Ινδία έχει μετακινήσει στρατεύματα και μοίρες μαχητικών αεροσκαφών σε τρεις περιοχές κατά μήκος των συνόρων της με την Κίνα, σύμφωνα με αξιόπιστες τοπικές πηγές. Συνολικά, η Ινδία έχει πλέον περίπου 200.000 στρατιώτες εδραιωμένους στα ινδοκινεζικά σύνορα, αριθμός κατά 40% μεγαλύτερος από το προηγούμενο έτος.

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Bloomberg, ενώ ο ινδικός σχεδιασμός ως τωρα επικεντρωνόταν κυρίως στην άμυνα έναντι των κινεζικών κινήσεων, αυτή η ανακατανομή των δυνάμεων θα παρέχει στους Ινδούς διοικητές περισσότερες επιλογές για επίθεση και κατάληψη κινεζικών εδαφών, εάν χρειαστεί.

Αν και δεν είναι σαφές πόσα στρατεύματα έχει η Κίνα στα σύνορα, η Ινδία εντόπισε ότι ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός μετακίνησε πρόσφατα δυνάμεις από το Θιβέτ στη Στρατιωτική Διοίκηση Σιντζιάνγκ, η οποία είναι υπεύθυνη για την περιπολία σε αμφισβητούμενες περιοχές κατά μήκος των Ιμαλαΐων.

Share
Translate »