Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

«Τσαρλατάνος ο Μπάιντεν»: Το ευχαριστώ της Τουρκίας στις ΗΠΑ για τα F-16

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σε μια ακόμα αστεία εξέλιξη από την γείτονα χώρα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου από ότι φαίνεται ξέχασε τις ευγένειες του και την καλοσύνη του προς τις ΗΠΑ όταν ζητούσε βοήθεια για τους σεισμούς και αποκάλεσε στις 24 Απριλίου τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν «τσαρλατάνο» για τη δήλωση του τελευταίου για τη γενοκτονία των Αρμενίων.

Ακόμα φέρεται να ξέχασε ότι δεν έχει περάσει ούτε μήνας από την πρώτη έγκριση της μικρής αναβάθμισης για τα Τουρκικά F-16 με αναβαθμισμένο Link 16, που αν και επιχειρησιακά ανούσια, παραμένει ένα βήμα στις σχέσεις Τουρκίας και ΗΠΑ μετά από πολλά χρόνια.

Συγκεκριμένα ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε:

«Τσαρλατάνος ο Μπάιντεν»: Το ευχαριστώ της Τουρκίας στις ΗΠΑ για τα F-16

«Ακόμα μια προσπάθεια πολιτικών τσαρλατάνων να διαστρεβλώσουν την ιστορία! Οι πολιτικά κατευθυνόμενες δηλώσεις δεν μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα. Όσοι επιμένουν επίτηδες στα λάθη τους προορίζονται να μείνουν στη μνήμη ως υποκριτές. Κανείς δεν θα τολμήσει να μας κάνει διάλεξη για την ιστορία μας», είπε ο Τσαβούσογλου.

Προφανώς ο κύριος Μεβλούτ Τσαβούσογλου απέφυγε ως διπλωμάτης να αναφέρει ξεκάθαρα το όνομα του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν και είμαστε σίγουροι ότι στην πρώτη απάντηση από τις ΗΠΑ θα ξανα σκεφτεί πολύ καλά το λεξιλόγιο του.

Σε δήλωση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, ο Μπάιντεν είπε προκαλώντας την αντίδραση του Τσαβούσογλου:

«Στις 24 Απριλίου 1915, οι οθωμανικές αρχές συνέλαβαν Αρμένιους διανοούμενους και ηγέτες της κοινότητας στην Κωνσταντινούπολη – η έναρξη μιας συστηματικής εκστρατείας βίας κατά της αρμενικής κοινότητας. Στα χρόνια που ακολούθησαν, ενάμιση εκατομμύριο Αρμένιοι απελάθηκαν, σφαγιάστηκαν ή περπάτησαν μέχρι θανάτου — μια τραγωδία που επηρέασε για πάντα γενιές αρμενικών οικογενειών».

Διαβάστε ακόμα:

Τελευταίες εξελίξεις

«Ερντογάν… καλύτερα να σωπάσεις και να ντρέπεσαι» Πυρά ΥΠΕΞ Ισραήλ κατά Τουρκίας

Κατά του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξέσπασε...

Το Ισραήλ «ακρωτηριάζει» την ηγεσία της Χεζμπολάχ και του IRGC του Ιράν – Επίθεση στην Συρία

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη συριακή πόλη Μπανιγιάς στην περιοχή...

Διαβάστε ακόμα