Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «όλος ο κόσμος μισεί την Αμερική»

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, έκανε μια νέα δήλωση για τη σχέση μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης. Ο Σοϊλού υποστήριξε ότι «όλος ο κόσμος μισεί την Αμερική» και είπε σύμφωνα με Τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης ότι η Ευρώπη είναι απλώς ένα πιόνι των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι δηλώσεις του Σοϊλού αντικατοπτρίζουν ένα αυξανόμενο αντιαμερικανικό αίσθημα που υπάρχει στην Τουρκία και προφανώς μιας και είναι κυβερνητικός αξιωματούχος της γείτονας χώρας, δείχνει και το πραγματικό επίπεδο των σχέσεων Τουρκίας και ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα φέρεται να δήλωσε:

«Δεν υπάρχει η Ευρώπη. Μην ανησυχείτε για αυτό. Η Αμερική υπάρχει. Δεν έχει κανένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. […] Η Αμερική συνεχίζει να χάνει την αξιοπιστία της και ολόκληρος ο κόσμος μισεί την Αμερική, η Ευρώπη είναι το πιόνι της Αμερικής στην Αφρική, όλα τα αφρικανικά κράτη μισούν τα κράτη που τα εκμεταλλεύονται και στρέφονται στις τοπικές τους γλώσσες»

Οι δηλώσεις αυτές του Τούρκου αξιωματούχου, δεν νομίζουμε ότι θα μείνουν απαρατήρητες στην διεθνή σκηνή αν και ο συγκεκριμένος Τούρκος Υπουργός εδώ και αρκετά χρόνια προκαλεί εντάσεις με παρόμοιες δηλώσεις απολαμβάνοντας την πλήρη στήριξη του Τούρκου Προέδρου, Ερντογάν.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα