Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Τσακ Σούμερ – ΗΠΑ για F-16: «Επικίνδυνη η Τουρκία, θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια μας και των συμμάχων μας»

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σε πρόσφατη δήλωση, ο πολύ ισχυρός στην Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών, ο ηγέτης των Δημοκρατικών Τσακ Σούμερ, τόνισε ότι η Τουρκία αποτελεί σημαντική απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια.

Ο Τσακ Σούμερ (Chuck Schumer) κάλεσε για ανάγκη άμεσης δράσης από τις ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της επιθετικότητας της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι δηλώσεις του ήρθαν ως απάντηση στις ανησυχίες που εξέφρασε η Ελληνική ομογένεια που προσπαθεί να θέσει εμπόδια στην απόκτηση κιτ εκσυγχρονισμού των Τουρκικών F-16 και προμήθεια νέων F-16V.

Τσακ Σούμερ - ΗΠΑ: «Επικίνδυνη η Τουρκία, θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια μας και των συμμάχων μας»
A B-52H Stratofortress, assigned to the 96th Bomb Squadron, Barksdale Air Force Base, Louisiana, conducted operations throughout NATO countries for Memorial Day, May 31 2021. Two Turkish F-16 Fighting Falcons escorted the B-52 through Turkish air space. Strategic bomber missions enhance the readiness and training necessary to respond to any potential crisis or challenge across the globe. (U.S. Air Force photo by Staff Sgt. Jason Allred)

Ο Σούμερ υπογράμμισε ότι η ιδέα της στήριξης στην Τουρκία για την τήρηση των παγκόσμιων κανόνων και της διεθνούς τάξης δεν είναι μόνο επικίνδυνη αλλά θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους.

Συγκεκριμένα δήλωσε σύμφωνα με το ρεπορτάζ της έγκυρης Λένας Αργύρη (ΕΡΤ):

“Η αντίληψη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να εμπιστεύονται την Τουρκία ότι σέβεται τους παγκόσμιους κανόνες και τη διεθνή τάξη δεν είναι μόνο επικίνδυνη, αλλά θέτει σε κίνδυνο την ασφάλειά μας και των συμμάχων μας

Πιστεύω ακράδαντα ότι οι ΗΠΑ και η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να προχωρήσουν σε διπλωματικές ενέργειες που θα διασφαλίσουν ότι η Τουρκία θα λογοδοτήσει για τυχόν αδικήματα που μπορεί να διαπράξει. Τελικά, εναπόκειται στο Κογκρέσο να αξιολογήσει τις επιπτώσεις αυτής της προτεινόμενης πώλησης όπλων και κατά πόσο είναι προς το καλύτερο συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων μας» κατέληξε ο Τσακ Σούμερ.

Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο γίνεται όλο και πιο τεταμένη λόγω των διεκδικητικών ενεργειών της Τουρκίας. Οι στρατιωτικές επεμβάσεις και οι εδαφικές διεκδικήσεις της Τουρκίας έχουν εντείνει την περιφερειακή αστάθεια και έχουν προκαλέσει ανησυχίες και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Ελληνική ομογένεια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στις ΗΠΑ προσπαθώντας με κάθε διαθέσιμο μέσο να ενισχύσει την προσπάθεια ουσιαστικά για «αφοπλισμό» της κατοχικής δύναμης Τουρκίας και να επιμείνει προς την ακύρωση της απόκτησης σύγχρονου Αμερικανικού στρατιωτικού Υλικού από την Τουρκία.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα