ΤΡΟΜΟΣ Η ΑΣΔΕΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: “Να αφοπλίσετε τώρα τα νησιά”

ΤΡΟΜΟΣ Η ΑΣΔΕΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: “Να αφοπλίσετε τώρα τα νησιά”

Σε νέο άρθρο της η τουρκική εφημερίδα Soczu παρουσιάζει χάρτη των 21 οπως λέει τώρα νησιών που η Ελλάδα δήθεν έχει στρατικοποιήσει κατα παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης.

Ο Τουρκικός τύπος και η τουρκική πολιτική σκηνή ακόμα δεν έχουν αποφασίσει ποσα νησία τελικά έχουμε στρατικοποιήσει & καταλάβει (σύμφωνα με τους Τούρκους) καθώς τα νούμερα που αναφέρουν βρίσκονται συνήθως κάπου στα 6 με 146 νησιά ανάλογα την εποχή.

Οι πολλαπλές αναφορές στο Τουρκικό άρθρο για την δύναμη της ΑΣΔΕΝ (δηλαδή της Ανώτερης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων) μονο τυχαία δεν ειναι καθως ειναι έτοιμη οχι μόνο να αποκρούσει τους Τούρκους αλλα έχει και τις δυνάμεις υπο την κάλυψη της ΠΑ να προχωρήσει σε ελληνική “στρατικοποιήση” και της Ίμβρου & Τενέδου οπου ο αρθρογράφος “ξέχασε” να μας πεί τι έχουν απογίνει η αυτονομία των νησιών & ο ελληνικός πλυθησμός που υπήρχε στα ιστορικά αυτα νησιά.

Συγκεκριμένα ο Τούρκος αρθρογράφος αναφέρει:

“Σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες, 21 (Ελληνικά) νησιά θα έπρεπε να έχουν μη στρατιωτικό καθεστώς. Η Ελλάδα, ωστόσο, έχει αναπτύξει ένοπλες στρατιωτικές μονάδες στα νησιά. Αυτό έχει επιδεινώσει τα προβλήματα που υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών. Η κατάσταση αυτή αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας.”

ΤΡΟΜΟΣ Η ΑΣΔΕΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: “Να αφοπλίσετε τώρα τα νησία” – NEMESISHD.GR

Ακόμα, ο Τούρκος αρθρογράφος πάνω στην βιασύνη του να γράψει το άρθρο παραδέχτηκε και το ξύλο που τρώνε καθημερινά στο Αιγαίο οι Τούρκοι γράφοντας “Τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη που πετούσαν στο Αιγαίο αναχαιτίστηκαν και καταδιώχθηκαν από ελληνικά μαχητικά που απογειώθηκαν από αυτά τα νησιά.”

Ως NEMESISHD.GR θα συμβουλέυαμε “τον συνάδελφο” να ασχοληθεί με την Τουρκική καμπούρα παρα με την Ελληνική, κάνοντας πρώτα μια έρευνα για το πόσα ακόμα νησιά θα έπρεπε να βρίσκονται στην Ελληνική κυριαρχία καθώς βρίσκονται πέραν των 3 μιλίων απο την Τουρκική επικράτεια.

Επίσης, μιας και μιλάει για διεθνείς συνθήκες θα θέλαμε να μας πεί την γνώμη του για το πόσο σεβάστηκε η Τουρκία τα δικαιώματα των Ελλήνων, οταν το 1926 η Τουρκική κυβέρνηση με νόμο ακύρωσε την “υποχρέωση” αυτη.

Τέλος θα συνιστούσαμε στους Τούρκους οτι εφόσον διαμαρτυρήθηκαν οπως λένε στον ΟΗΕ, να γνωρίζουν οτι ο ΟΗΕ με βάση το Άρθρο 51 αυτοάμυνας αναγνωρίζει το δικαίωμα της Ελλάδας να εξοπλίσει τα νησιά.

Share
Translate »