ΤΟΥΡΚΙΚΑ F-16 ΠΑΡΑΒΙΑΣΑΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΤΟ FIR ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

ΤΟΥΡΚΙΚΑ F-16 ΠΑΡΑΒΙΑΣΑΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΤΟ FIR ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Δυο τουρκικά F-16 λίγο πριν τις τέσσερις το απόγευμα σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο ειδήσεων παραβίασαν προκλητικά το FIR Λευκωσίας, κοντά στην Αμμοχώστο & σε περιοχές της νεκρής ζώνης.

Σύμφωνα με πηγή του Υπουργείου Άμυνας της Κύπρου τα τουρκικά F-16 εισήλθαν στο FIR Λευκωσίας στις 3:30 το απόγευμα ενώ εξήλθαν από αυτό στις 16:05. Η Κυπριακή Δημοκρατία προχώρησε αμέσως σε καταγγελία της παραβίασης όπως καθε χρόνο.

Η Τουρκία καθε φορά που πλησιάζει η μαύρη επέτειος της εισβολής διαλέγει να παραβιάσει τον Εθνικό Εναέριο χώρο της Κύπρου σε μια δήθεν προετοιμασία της παρέλασης στα Κατεχόμενα οπου φέτος θα περάσουν και Τουρκικά F-16.

Υπενθυμίζεται οτι η Τουρκία, έχει ανεβάσει στα ύψη την ένταση τις τελευταίες ημέρες με τον Ερντογάνα φθάνει αύριο στο νησί για να εξαγγείλει κάποια “καλα νέα” όπως ο ίδιος τα περιγράφει με Κύπριους αναλυτές να αναμένουν παράνομο άνοιγμα των περίκλυστων Βαρωσίων.

Η Ελλάδα θα πρέπει επιτέλους να σηκώσει το γάντι και να στηρίξει εμπρακτά τα αδέρφια μας στην Κύπρο με ταυτόχρονη παρουσία Ελληνικών F-16 που θα κάνουν την προκλητική παρέλαση στα κατεχόμενα πολυ πιο δύσκολη απο άλλες χρονιές.

Share
Translate »