Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΤΡΙΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΛΟΙΟ -11 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Μια πυρκαγιά ξέσπασε σε ένα πολεμικό πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων του Αμερικανικού Ναυτικού την Πέμπτη το βράδυ, τραυματίζοντας 11 ναυτες με μικρο τραυματισμούς.

Οι ναυτες στο Iwo Jima ανέφεραν καπνό στο φορτίο στις 11:45 μ.μ. Το πλοίο ήταν στο Mayport της Φλόριντα, όπου βρίσκεται υπό εργασίες συντήρησης.


Έντεκα ναυτικοί ειχαν εγκλωβιστεί και απελευθερώθηκαν, σύμφωνα με δήλωση της Expeditionary Strike Group 2. Οι τραυματισμοί περιλάμβαναν εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα απο εισπνοή καπνού.

Η πυρκαγιά δεν εξαπλώθηκε στις γύρω περιοχές, σύμφωνα με τη δήλωση, και δεν έβλαψε την προβλήτα.

Η αιτία της φωτιάς παραμένει υπό διερεύνηση.

“Οι ναυτικοί έχουν εκπαιδευτεί αυστηρά για να καταπολεμήσουν απώλειες όπως αυτή η φωτιά και είμαστε ευγνώμονες για τη βοήθεια της εγκατάστασης και της τοπικής κοινότητας για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των ανθρώπων μας & τα πλοία μας”, δήλωσε ο Captain Darrell Canady, διοικητής του Iwo Jima, είπε σε μια δήλωση.

Δεν υπήρχαν όπλα ή πυρομαχικά στο Iwo Jima τη στιγμή της φωτιάς.

Το Iwo Jima είναι το τρίτο πολεμικό πλοίο που υπέστη ζημιά από πυρκαγιά το τελευταίο έτος ενώ υποβλήθηκε σε συντήρηση, ανέφερε η USNI News.

Τον Μάιο, ο διοικητής του Αντιτορπιλικού Fitzgerald ανέφερε περισσότερα από 15 συμβάντα πυρασφάλειας στο πλοίο, καθώς έφτασε στο Μισισιπή για επισκευές μετά από μια θανατηφόρα σύγκρουση.

Τον Νοέμβριο του 2018, υπήρξε μια ηλεκτρική πυρκαγιά στο Αντιτορπιλικό Oscar Austin που χρειάστηκε 30 άτομα για να τεθεί εκτός, ανέφερε το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.

The US Navy (USN) Iwo Jima Class Amphibious Assault Ship (Helicopter) USS NEW ORLEANS (LPH 11) underway. On the deck are US Marine (USMC) CH-46E Sea Knights, from the HMM-268 “Red Dragons”, Tustin Marine Corps Air Station (MCAS), California. On the hangar elevator is a USMC CH-46E Super Stallion.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα