Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Δείτε την ισχυρή επίθεση με ρουκέτες της Χεζμπολάχ στη βάση Μπιρανίτ του Ισραήλ [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Μια έντονη σύγκρουση εκτυλίχθηκε στο βόρειο Ισραήλ, καθώς η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε επίθεση με ρουκέτες στη βάση Μπιρανίτ (Biranit) των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF), που βρίσκεται κοντά στα σύνορα του Λιβάνου. Το αποτέλεσμα της επίθεσης καταγράφηκε σε βίντεο, αποκαλύπτοντας εκτεταμένες ζημιές στη στρατιωτική βάση.

Σύμφωνα με αναφορές του IDF, η επίθεση περιλάμβανε ένα μπαράζ ρουκετών που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο, το οποίο οδήγησε σε μεγάλη πυρκαγιά στη βάση. Αξιοσημείωτο είναι ότι δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή απώλειες από την επίθεση, γεγονός που υπογραμμίζει την ετοιμότητα των δυνάμεων του IDF.

Σε απάντηση αυτής της επίθεσης, ο IDF πραγματοποίησε μια σειρά από χτυπήματα πυροβολικού ακριβείας σε πολλαπλούς στόχους εντός του Λιβανέζικου εδάφους. Αυτές οι ενέργειες είχαν στόχο την εξουδετέρωση των πηγών εκτόξευσης των ρουκετών. Μετά από αυτό, εντοπίστηκαν πρόσθετες εκτοξεύσεις πυραύλων που προέρχονταν από τον Λίβανο, με στόχο τις περιοχές Aramsha, Biranit και Baram εντός του Ισραήλ. Παρά την ένταση αυτών των επιθέσεων, δεν αναφέρθηκαν θύματα.

Ο IDF, σε συνεργασία με τοπικές πυροσβεστικές μονάδες, αναπτύχθηκε γρήγορα στην περιοχή Biranit για να περιορίσει τη φωτιά που προκλήθηκε από τις εκρήξεις των ρουκετών. Αυτή η γρήγορη απόκριση ήταν ζωτικής σημασίας για την πρόληψη περαιτέρω ζημιών και πιθανών απωλειών ζωής.

Υπάρχουν εικασίες ότι η Χεζμπολάχ μπορεί να χρησιμοποίησε βαριές ρουκέτες τύπου Badr3 σε αυτή την επίθεση, οι οποίες είναι γνωστές για την καταστροφική τους ικανότητα. Η χρήση τέτοιων βαρέων πυρομαχικών σηματοδοτεί μια σημαντική κλιμάκωση των συνεχιζόμενων εντάσεων μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ και εγείρει ανησυχίες για το ενδεχόμενο επέκτασης του πολέμου στην περιοχή.

Αυτό το περιστατικό στη βάση Biranit είναι μια έντονη υπενθύμιση της ασταθούς φύσης της συνοριακής περιοχής Ισραήλ-Λιβάνου. Υπογραμμίζει την ευθραυστότητα της Μέσης Ανατολής και ότι ένας ξαφνικός πόλεμος Ισραήλ-Λιβάνου μπορεί να βρίσκεται κοντά.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα