Αρχική ΑΜΕΡΙΚΗ Τραμπ: “Ίσως το δώρο του Κιμ Γιονγκ-Ουν να είναι ένα όμορφο βάζο”

Τραμπ: “Ίσως το δώρο του Κιμ Γιονγκ-Ουν να είναι ένα όμορφο βάζο”

0

Η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε την Ουάσινγκτον νωρίτερα αυτό τον μήνα για το ενδεχόμενο να λάβει ένα «χριστουγεννιάτικο δώρο».

Απευθύνοντας την προειδοποίηση στις 3 Δεκεμβρίου, η Βόρεια Κορέα κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι προσπαθεί να παρατείνει τις συνομιλίες για την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής χερσονήσου ενόψει των προεδρικών εκλογών του επόμενου έτους και είπε ότι «εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τις ΗΠΑ τι χριστουγεννιάτικο δώρο θα επιλέξει να λάβει».

Ο Ντόναλντ Τραμπ αντέκρουσε την προειδοποίηση του Κιμ Γιονγκ Ουν περί αποστολής «δώρου Χριστουγέννων», λέγοντας πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα «το αντιμετωπίσουν με μεγάλη επιτυχία».

«Θα μάθουμε ποια είναι η έκπληξη και θα την αντιμετωπίσουμε με μεγάλη επιτυχία», είπε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους από την κατοικία του στο Μαρ-α-Λάγκο.

« Θα δούμε τι θα συμβεί, ίσως είναι ένα ωραίο δώρο», σχολίασε. «Ίσως είναι ένα δώρο όπου μου στέλνει ένα όμορφο βάζο, τελείως αντίθετο από μια δοκιμή πυραύλου».

Στρατιωτικοί διοικητές των ΗΠΑ έχουν πει ότι η απάντηση της Βόρειας Κορέας θα μπορούσε να περιλαμβάνει μια δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς, δοκιμές που έχει αναστείλει η χώρα όπως και δοκιμές πυρηνικών βομβών.

Ο Τραμπ έχει πει επανειλημμένα ότι η αναστολή των δοκιμών είναι απόδειξη ότι η πολιτική του να συζητά με τη Βόρεια Κορέα, περιλαμβανομένων ιστορικών συναντήσεων κορυφής με τον Βορειοκερε’ατη ηγέτη, λειτουργεί.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ