Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τούρκοι κομάντος στο Κόσοβο μετά από αίτημα του ΝΑΤΟ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σε απάντηση σε αίτημα του ΝΑΤΟ, η Τουρκία αποκάλυψε οτι σχεδιάζει να στείλει κομάντος στo Κόσοβο την Κυριακή.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά από μια περίοδο αναταραχών στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου, η οποία έχει εγείρει ανησυχίες για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της περιοχής. Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας εξέδωσε ανακοίνωση το Σάββατο, καλώντας όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να ξεκινήσουν εποικοδομητικό διάλογο για την επίλυση της κρίσης.

Συγκεκριμένα το Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε:

«Η μονάδα μας, ένα τάγμα καταδρομών, έχει προγραμματιστεί να αναπτυχθεί στο Κοσσυφοπέδιο στις 4-5 Ιουνίου».

Ως απάντηση στην κλιμάκωση της έντασης, η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) εξέφρασε την ετοιμότητά της να λάβει «αποφασιστικά μέτρα» και εξέδωσε προειδοποίηση για τις πιθανές αρνητικές συνέπειες εάν η κατάσταση δεν αποκλιμακωθεί.

Η ΕΕ κάλεσε το Κοσσυφοπέδιο να υιοθετήσει μια ειρηνική προσέγγιση, προτρέποντας για άμεση αναστολή των αστυνομικών επιχειρήσεων στο βόρειο τμήμα του Κοσόβου.

Ανησυχίες εκφράστηκαν επίσης σχετικά με την απόφαση της Σερβίας να αυξήσει την κατάσταση συναγερμού του στρατού της στο υψηλότερο επίπεδο. Η ΕΕ κάλεσε και τις δύο πλευρές να ενεργήσουν υπεύθυνα και να συμμετάσχουν σε διάλογο που διευκολύνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα