Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Τουρκικό TF-X: «Πέμπτης γενιάς» και ανώτερο απο το F-35 λένε τα Τουρκικά ΜΜΕ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ακόμα δεν το είδαμε, ξεκίνησαν και οι βαρύγδουπες δηλώσεις στην γείτονα χώρα για το εγχώριο μαχητικό που θέλει να αναπτύξει η Τουρκία, το λεγόμενο TF-X, φτάνοντας στο σημείο να μιλάνε και για υπεροχή ενάντια στα F-35.

Τι και αν το Τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος TFX αυτην την στιγμή μπορεί να κάνει αερομαχίες μόνο με σαΐτες, Τουρκική εφημερίδα που αναδημοσιεύουν δεκάδες άλλες αναφέρει οτι η παραγωγή των εξαρτημάτων του (MMU) TF-X αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2022.

Ο κινητήρας του όπως, αναφέρουν οι Τούρκοι TF-X «πέμπτης γενιάς» θα είναι 1,5 φορές πιο ισχυρός από αυτόν του F-35 και αναμένεται να δοκιμαστεί για πρώτη φορά το 2023 σύμφωνα με την Yeni-Akit.

Το θέμα δεν έληξε όμως εκεί καθώς το τερμάτισαν εντελώς αναφέροντας και ότι το Τουρκικό ελικοπτεροφόρο TCG ANADOLU όταν παραδοθεί, θα είναι οπλισμένο με UAV κάτι το οποίο αναμένεται να τραβήξει την προσοχή ολόκληρου του πλανήτη, σύμφωνα με τα Τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ευχόμαστε στους γείτονες μας και δήθεν συμμάχους μας στο NATO καλή επιτυχία απέναντι στα Ελληνικά RAFALE F3R και F-16 Viper. Απλα ενδεικτικά να αναφέρουμε οτι αυτην την στιγμή ούτε η Ρωσία δεν έχει ολοκληρωμένο το Su-57 πέμπτης γενιάς της αλλα η Τουρκία φαίνεται οτι είναι υπεράνω με το TF-X.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

– Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα