Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ TF-X & ALTAY | Τι είπε ο Ντεμίρ για τα αμυντικά προγράμματα

ΤΟΥΡΚΙΑ
Photo by JohnNewton8

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο επικεφαλής των τουρκικών αμυντικών βιομηχανιών, Ισμαήλ Ντεμίρ, στα πλαίσια συνεδρίου με θέμα τις παγκόσμιες στρατηγικές στην αμυντική και αεροδιαστημική βιομηχανία που έλαβε χώρα στην Αττάλεια.

Σχετικά με το εγχώριο μαχητικό που εδώ και καιρό σχεδιάζει η Τουρκία, ο Ισμαήλ Ντεμίρ είπε:

«Έχουμε την πρόθεση να συνεργαστούμε με τη Ρωσία σε κρίσιμα ζητήματα σε πολλούς διαφορετικούς τομείς. Ένα από αυτά είναι το Εθνικό Μαχητικό Αεροσκάφος. Υπάρχει τύπος κινητήρα και συστήματα που έχουμε επιλέξει για το αεροσκάφος που θα βγει από το υπόστεγο το 2023. Ωστόσο, μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, θα χρησιμοποιήσουμε διαφορετικούς κινητήρες και διαφορετικά υποσυστήματα,» είπε προσθέτοντας πως σκοπεύουν να βγάλουν διαφορετικές εκδόσεις του μαχητικού.

ΤΟΥΡΚΙΑ
Phot by Ismail Demir (Twitter)

Ανέφερε επιπλέον, πως ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για την Τουρκία είναι να είναι εγχώριο και βρίσκονται σε συζητήσεις για αυτό με τη Ρωσία, επεσήμανε όμως πως δεν μπορεί πει περισσότερα.

Όσον αφορά το υπό κατασκευή ελικοπτεροφόρο Anadolu δήλωσε πως προορίζεται να παραδοθεί στις αρχές του 2022 και ίσως προστεθούν κάποιες λεπτομέριες στο πλοίο όταν θα έχει ήδη τεθεί σε υπηρεσία. Ως προς την ανάπτυξη UAV στο Anadolu ανέφερε πως μάλλον στην αρχή το πλοίο θα χρησιμοποιηθεί κανονικά και στην πορεία όταν θα έχει προχωρήσει η ανάπτυξη των Bayraktar TB-3 θα γίνουν αλλαγές στο ελικοπτεροφόρο ώστε να μπορούν τα Bayraktar να επιχειρούν από εκεί.

Ερωτηθείς για το πως επηρεάζει η νομισματική κρίση τις αμυντικές βιομηχανίες της χώρας, ο Ντεμίρ απάντησε πως ήταν «προετοισμένοι για το ζήτημα του νομίσματος» και πως οι αγορές των αμυντικών εταιρειών γίνονται ως επί το πλείστον με ξένο νόμισμα. Πρόσθεσε δε πως «οι κρίσεις μερικές φορές δημιουργούν ευκαιρίες» και πως αναμένει θετικά αποτελέσματα.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο σύστημα αεράμυνας HISAR O+ το οποίο όπως είπε έτοιμο για παραγωγή αλλά συνεχίζονται οι δοκιμές και επομένως αντί να παραδοθεί μέχρι το τέλος του έτους θα παραδοθεί στις αρχές του επόμενου.

Μας μπέρδεψε βέβαια ο Ισμαήλ Ντεμίρ καθώς ενώ είπε πως για το εγχώριο αεροσκάφος TFX συνεργάζονται με τη Ρωσία, στη συνέχει δήλωσε πως ο κίνητήρας του μαχητικού θα είναι από τις ΗΠΑ.

ΤΟΥΡΚΙΑ
Photo by CeeGee

Σχετικά με το πολυσυζητημένο ALTAY δήλωσε ότι τον Φεβρουάριο αναμένεται να μεταβεί στην Άγκυρα αντιπροσωπεία από την Νότια Κορέα και να υπογραφεί σχετικό μνημόνιο κατανόησης ωστέ να προχωρήσει το πρόγραμμα.

Τέλος, για το ναυτικό σύστημα κάθετης εκτόξευσης που θα αντικαταστήσει τα αμερικανικά Mark41 είπε πως από αυτό θα εκτοξεύονται εθνικοί πύραυλοι, αλλά για την ώρα γίνονται εργασίες ώστε να ενταχθεί στα πλοία του τουρκικού ναυτικού.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!
– Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια

Comments

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Προειδοποίηση Μητσοτάκη σε Τουρκία για κυρώσεις Προειδοποίηση Μητσοτάκη σε Τουρκία για κυρώσεις

Προειδοποίηση Μητσοτάκη σε Τουρκία για κυρώσεις

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σημαντική ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας και Ινδίας - Επικοινωνία με Ινδό ΥΠΕΞ Σημαντική ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας και Ινδίας - Επικοινωνία με Ινδό ΥΠΕΞ

Σημαντική ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας και Ινδίας – Επικοινωνία με Ινδό ΥΠΕΞ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρομπέρτα Μετσόλα: «Όσο η Κύπρος είναι μοιρασμένη, η Ευρώπη δεν είναι ολόκληρη» Ρομπέρτα Μετσόλα: «Όσο η Κύπρος είναι μοιρασμένη, η Ευρώπη δεν είναι ολόκληρη»

Ρομπέρτα Μετσόλα: «Όσο η Κύπρος είναι μοιρασμένη, η Ευρώπη δεν είναι ολόκληρη»

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ουκρανία: Βρετανικά αντιαρματικά και πληροφορίες για Καναδικές ειδικές δυνάμεις Ουκρανία: Βρετανικά αντιαρματικά και πληροφορίες για Καναδικές ειδικές δυνάμεις

Ουκρανία: Βρετανικά αντιαρματικά και πληροφορίες για Καναδικές ειδικές δυνάμεις

ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Advertisement

Copyright © 2014-2021 NEMESISHD. All Rights Reserved

Connect
Translate »
day
night