ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ: “Η Ελλάδα καταπιέζει τους Τούρκους”

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ: “Η Ελλάδα καταπιέζει τους Τούρκους”

Διήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη και τη Θράκη πραγματοποιεί ο Τούρκος Υφυπουργός Εξωτερικών Γιαβούζ Σελίμ Κιράν με αφομή τον μήνα του Ραμαζανιού, όπως αναφέρει το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών.

Ο Τούρκος Υφυπουργός έφτασε αεροπορικώς στη Θεσσαλονική όπου τον υποδέχτηκε ο Τούρκος Πρέσβης στην Αθήνα, Μπουράκ Οζούγκεργκιν.

Στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε το σπίτι του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, το τζαμί Hamidiye, τον λευκό πύργο, το τζαμί Popara Baba-zade, το τζαμί İshak Paşa, το τζαμί Mustafa Zihni Pasha και τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μουσουλμάνων Μακεδονίας-Θράκης.

Ο Τούρκος υφυπουργός με μία μακροσκελή σειρά από αναρτήσεις στο twitter παρείχε ενημέρωση για κάθε του βήμα, καθώς και για την καταπίεση που σύμφωνα με τον ίδιο βιώνει η “τουρκική κοινότητα της Θεσσαλονίκης”, όπως δήλωσε.

https://twitter.com/yavuzselimkiran/status/1389856828935352321

“Συναντηθήκαμε με εκπροσώπους και θρησκευτικούς αξιωματούχους της τουρκικής κοινότητας στη Θεσσαλονίκη. Οι πιέσεις και οι περιορισμοί στην ελευθερία της γλώσσας, της θρησκείας και της λατρείας κατά των συνανθρώπων μας είναι απαράδεκτες. Είμαστε πάντα δίπλα στους συνανθρώπους μας, οι οποίοι διατηρούν την ταυτότητα και τη θρησκεία τους ενάντια σε όλες τις αντιξοότητες.” αναφέρει σε μια από τις δημοσιεύσεις του ο Κιράν.

Στη συνέχεια, μετέβη οδικώς στην Κομοτηνή, όπου συναντήθηκε με ψευτομούφτηδες και άλλους εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τούρκος Υφυπουργός την Πέμπτη θα επιστρέψει οδικώς στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα “Παρατηρητής της Θράκης“, η επίσκεψη του Τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών χαρακτηρίζεται ως ιδιωτική καθώς μέχρι πριν από λίγα 24ωρα το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν είχε επίσημη ενημέρωση από την Άγκυρα για την άφιξή του, ούτε είχε προσκληθεί στο πλαίσιο των διακρατικών σχέσεων των δύο χωρών.

Eλληνικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα διπλωματικές πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, κάνουν λόγο για απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ σχετικά με τις δηλώσεις του Κιράν. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν μπορεί να διασταυρωθεί καθώς δεν έχει υπάρξει σχετική ανακοίνωση από το ίδιο το υπουργείο.

Share

Written by:

2,919 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »