ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ: 20 χιλιάδες Τούρκοι και μέλη του PKK εισήλθαν στην Ελλάδα

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ: 20 χιλιάδες Τούρκοι και μέλη του PKK εισήλθαν στην Ελλάδα

Από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στην Τουρκία, ο αριθμός των Τούρκων πολιτών που δραπέτευσαν από την Τουρκία και εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα, έχει φτάσει τους 20.000 μέχρι τώρα.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των Τούρκων πολιτών που εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα ήταν 19.653.

Περίπου 9.000 από αυτούς έχουν υποβάλει αίτηση ασύλου από τις ελληνικές αρχές. Περίπου 2.000 από τους αιτούντες έγιναν δεκτοί σύμφωνα με την Hurriyet.

Ένας σημαντικός αριθμός από τις υπόλοιπες 7.000 αιτήσεις δεν έχουν ακόμη απαντηθεί. Ο αριθμός των αιτήσεων οι οποίες δεν έγιναν αποδεκτές είναι 697.

Κατά τον αρθρογράφο, που αν θέλετε την άποψή μας δεν γράφει την πλήρη αλήθεια, η πλειοψηφία των Τούρκων που κατέφυγαν στην Ελλάδα ειναι μελή της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν και “ένα μικρό μέρος αυτών είναι μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων όπως το ΡΚΚ“.

Η αλήθεια όμως είναι ότι οι περισσότεροι Τουρκοι πολίτες φεύγουν από την Τουρκία λόγω των τεράστιων προβλημάτων στην τουρκική οικονομία αλλά και της πολιτικής καταπίεσης εναντίον των πολιτών.

Ακόμα, ο αρθρογράφος αναφέρεται και στους 8 στρατιωτικούς που ξέφυγαν με στρατιωτικό ελικόπτερο κατά τη διάρκεια του τουρκικού πραξικοπήματος και προσγειώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη με την αίτηση ασύλου τους να γίνεται δεκτή.

Share

Written by:

2,923 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »