Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

“Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ” – Η Israel Hayom ξεσκεπάζει το σχέδιο του

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Η απόφαση του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αλλάξει το όνομα της Διεύθυνσης Θρησκευμάτων σε «Διεύθυνση Ιεροσολύμων και Υποθέσεων Umrah» δεν αφορά, κατά την Ισραηλινή εφημερίδα israelhayom, θρησευτικά θέματα αλλα είναι μια ξεκάθαρη πρόκληση για την περιοχή.

“Ο Ερντογάν θεωρεί τον εαυτό του διάδοχο των Οθωμανών σουλτάνων” αναφέρει ο αρθρογράφος Ναντάβ

και τονίζει ότι: “Θέλει να αποκαταστήσει την παλιά αυτοκρατορία και θεωρεί τον εαυτό του υπεύθυνο για την Ιερουσαλήμ από την ισλαμική προοπτική

Στα δικά του μάτια, ο Ερντογάν είναι ο διάδοχος του Σαλάχ αλ-Ντιν και του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς, και οι Τούρκοι είναι τα «εγγόνια» και των δύο αυτών προσώπων.

Ως εκ τούτου, ο Ερντογάν ακολούθησε το όνειρο ενός μουσουλμανικού χαλιφάτου με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ.

Κατά συνέπεια, έχει επαναφέρει τις σπουδές της οθωμανικής γλώσσας σε τουρκικά σχολεία και δέχεται επισκεπτόμενους ηγέτες και αξιωματούχους με μια φρουρά τιμής που φοράει παλιές στολές του Οθωμανικού χαλιφάτου.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ NEMESIS HD

Κατά την άποψη του Ερντογάν, «η Ιερουσαλήμ βρίσκεται υπό κατοχή»

Μάλιστα, το 2017 ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε να «κατακτήσει» την πόλη μέσω μαζικής έγχυσης μουσουλμάνων τουριστών στο Ισραήλ.

“Πρέπει να επισκεπτόμαστε το Αλ-Άκσα πολύ περισσότερο” είπε ο Ερντογάν που πιστεύει ότι η ισραηλινή κυριαρχία στην Ιερουσαλήμ είναι ένα ιστορικό λάθος.

Όλες οι κινήσεις του σχετικά με την Ιερουσαλήμ, συμπεριλαμβανομένης της προαναφερθείσας αλλαγής ονόματος της διεύθυνσης θρησκευμάτων, κατευθύνονται προς την τροποποίησή της. Στο όραμά του, βλέπει τον εαυτό του ως τον σύγχρονο Salah al-Din και τον μελλοντικό απελευθερωτή της Ιερουσαλήμ.

Οι μουσουλμάνοι τουρίστες – που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι “άνεργοι” Τούρκοι των οποίων η επίσκεψη στο Ισραήλ χρηματοδοτείται από τις τουρκικές αρχές – είναι στρατιώτες του Ερντογάν στον αγώνα για την Ιερουσαλήμ αναφέρει η israel hayom.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα