“Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ”: Νέα αστεία δήλωση του Στόλτενμπεργκ

“Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ”: Νέα αστεία δήλωση του Στόλτενμπεργκ

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ
Γενς Στόλτενμπεργκ για τις αντικειμενικές του αξιολογήσεις στα θέματα ασφάλειας και άμυνας της Ευρωατλαντικής συμμαχίας.

Η Τουρκία, ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ, θα συνεχίσει να εκπληρώνει όλες τις ευθύνες της και να υπηρετεί την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια.”

Ο Ερντογάν είπε σε μια ανάρτηση στο Twitter απαντώντας στις δηλώσεις του Γενς Στόλτενμπεργκ περί συμμετοχής της Τουρκίας στην “άμυνα” της Ευρώπης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο AFP μετά από ομιλία του στο Κολλέγιο της Ευρώπης στο Βέλγιο, ο Γενς Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι “η άμυνα της Ευρώπης εξαρτάται από στενούς διατλαντικούς δεσμούς και όχι από την αναζήτηση της στρατηγικής αυτονομίας της ηπείρου“.

Ο Στόλτενμπεργκ είπε στο AFP ότι έχει δηλώσει ότι τα “πλευρά” της Ευρωπαικής Ένωσης υπερασπίζονται στο βόρειο Ατλαντικό από τη ρωσική επιθετική πολιτική από μη μέλη της ΕΕ τις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακόμα, σε μια τουλάχιστον αστεία δήλωση ο Γένς Στόλτενμπεργκ είπε οτι στα νοτιοανατολικά, η Τουρκία, μη μέλος της Ευρωπαικής Ένωσης, βρίσκεται στα σύνορα με τη Συρία και το Ιράκ, ανέφερε και πρόσθεσε ότι είναι “εξαιρετικά σημαντική στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών και της διεθνούς τρομοκρατίας”

Να ευχαριστήσουμε τότε και εμείς αμα είναι όπως τα λέει ο Στόλτενμπεργκ την Τουρκία που εμπόδισε τοσο αποτελεσματικά την διεθνή τρομοκρατία και τους τζιχαντιστές που γέμισε ολόκληρη η Ελλάδα με αυτούς.

Ο Στόλτενμπεργκ ειναι γνωστός υποστηρικτής του Τουρκικού καθεστώτος και οι δεσμοί του με τον Ερντογάν σύμφωνα με ξένους αναλυτές ειναι ισχυροί.

Η ανάγκη της τοποθέτησης του Στόλτενμπεργκ για το πόσο σημαντική ειναι η Τουρκία για το ΝΑΤΟ έρχεται την εποχή που οι σχέσεις μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Τουρκίας βρίσκονται στο χειρότερο επίπεδο.

Share
Translate »