ΤΟΥΡΚΙΑ: Στην Αγία Σοφία προσευχές για κατάληψη της Ιερουσαλήμ

ΤΟΥΡΚΙΑ: Στην Αγία Σοφία προσευχές για κατάληψη της Ιερουσαλήμ

“Κράτος τρομοκρατίας” χαρακτήρισε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, το κράτος του Ισραήλ, σε δηλώσεις του σχετικά με τα επεισόδια που ξέσπασαν την Παρασκευή στην Ιερουσαλήμ.

“Το Ισραήλ, κράτος στυγνής τρομοκρατίας, επιτίθεται με άγριο και ανήθικο τρόπο στους μουσουλμάνους στην Ιερουσαλήμ που δεν έχουν άλλη ανησυχία από το να προστατεύσουν τα σπίτια τους και τη χιλιετή χώρα τους όπως και τις ιερές αξίες τους” δήλωσε ο Ερντογάν.

Επιπλέον, στην Κωνσταντινούπολη, πραγματοποιήθηκε στην Αγία Σοφία προσευχή υπερ “της απελευθέρωσης του τεμένους Αλ Άκσα και της Ιερουσαλήμ απο τα χέρια των τυρράνων”.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή σημειώθηκαν επεισόδια έξω από το τέμενος Αλ-Άκσα στην Ιερουσαλήμ όπου δεκάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι ήταν συγκεντρωμένοι λόγω της τελευταίας προσευχής της Παρασκεύης για τον μήνα του Ραμαζανιού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ισραηλινής αστυνομίας, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν Παλαιστίνιοι άρχισαν να πετάνε πέτρες και μπουκάλια σε Ισραηλινούς αστυνομικούς.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με πλαστικές σφαίρες και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. Περισσότεροι από 175 Παλαιστίνιοι και έξι Ισραηλινοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν στη διάρκεια των συγκρούσεων.

Share
Translate »