Σε επιφυλακή η χώρα για τον Κινεζικό πύραυλο | ΝΕΑ ΝΟΤΑΜ

Σε επιφυλακή η χώρα για τον Κινεζικό πύραυλο | ΝΕΑ ΝΟΤΑΜ

Η Πολιτική Προστασία τέθηκε σε επιφυλακή ώστε να είναι προετοιμασμένη σε περίπτωση που θράυσματα απο τον Κινεζικό πύραυλο πέσουν στην Ελλάδα.

Επίσης εκδώθηκε νέα ΝΟΤΑΜ έπειτα από σύσταση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (EASA – European Union Aviation Safety Agency) και σταμάτησαν προς το παρόν οι στρατιωτικές πτήσεις.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας:

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το παραπάνω σχετικό. Κινέζικος διαστημικός πύραυλος, αναμένεται να εισέλθει ανεξέλεγκτα στην ατμόσφαιρα της γης τις επόμενες ώρες (με πιθανότερη χρονική στιγμή τα ξημερώματα της Κυριακής) και τα θραύσματα του αναμένεται να συντριβούν κάπου μεταξύ 41.5*Β και 41.5*Ν παραλλήλου Καθώς η Ελλάδα βρίσκεται μέσα στη ζώνη επικινδυνότητας το διάστημα επιφυλακής είναι από σήμερα Σάββατο 8/5 21:12 βράδυ, τοπική ώρα, μέχρι Κυριακή 9/5 μεσημέρι 12:46.

Με βάση τα ανωτέρω καλούνται όλοι οι Φορείς Πολιτικής Προστασίας της Χώρας να τεθούν σε “Επιφυλακή”, καθ’όλο το καθοριζόμενο διάστημα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα και αποτελεσματικά οποιοδήποτε περιστατικό έκτακτης ανάγκης προκληθεί στην εδαφική επικράτεια της χώρας

Επίσης τα Κέντρα Επιχειρήσεων των Φορέων θα πρέπει άμεσα να ενημερώνουν το Κ.Ε.Π.Π. για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία λαμβάνουν και να κινητοποιούν τις αναγκαίες δυνάμεις.

Share

Written by:

2,919 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »