Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΚΕΜΠΑΠ: Νέο πακέτο φεύγει για Λιβύη

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΚΕΜΠΑΠ: Νέο πακέτο φεύγει για Λιβύη

Το Σάββατο, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) αποκάλυψε ότι η Τουρκία ετοιμάζεται να στείλει μια νέα παρτίδα Σύριων μισθοφόρων στη Λιβύη. Αυτή η κίνηση έρχεται εν μέσω διεθνών εκκλήσεων για απομάκρυνση όλων των ξένων μαχητών από τη Λιβύη.

Το SOHR ανέφερε ότι οι τρέχουσες τουρκικές προετοιμασίες για την αποστολή μιας νέας ομάδας μισθοφόρων στη Λιβύη έρχονται λίγες μέρες μετά την ακύρωση της επιστροφής μιας άλλης ομάδας 140 μισθοφόρων από τη Λιβύη στη Συρία. Οι λόγοι πίσω από αυτές τις ενέργειες παραμένουν άγνωστοι.

Το παρατηρητήριο σημείωσε επίσης ότι η διαδικασία στρατολόγησης πραγματοποιήθηκε μέσω μεσολαβητών στην Ιντλίμπ, το Χαλέπι και την Αφρίν. Στους νεοεισύλλεκτους προσφέρονται οικονομικά κίνητρα με μηνιαίο μισθό έως 400$, με το πρόσχημα της φύλαξης εγκαταστάσεων στη Λιβύη.

Την περασμένη εβδομάδα, επιβεβαιώθηκε ότι επικρατεί αναβρασμός μεταξύ των Σύριων μισθοφόρων στη Λιβύη, καθώς ακυρώθηκε πάλι την τελευταία στιγμή η επιστροφή ακόμη μίας ομάδας στη Συρία.

Την Παρασκευή, ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, ζήτησε την αποχώρηση των ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων από τη Λιβύη. Επιβεβαίωσε επίσης την υποστήριξη της χώρας του στις διεθνείς προσπάθειες για τον τερματισμό της πολιτικής κρίσης και της ξένης παρέμβασης στη Λιβύη.

Share

Written by:

2,919 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »