ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ – Η Αίγυπτος ξανανοίγει την πρεσβεία στην Τρίπολη

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ – Η Αίγυπτος ξανανοίγει την πρεσβεία στην Τρίπολη

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης, Μοχάμεντ Αλ-Κεμπλάουι, ανακοίνωσε ότι μια αιγυπτιακή αντιπροσωπεία έφτασε στην Τρίπολη για να ανακοινώσει αύριο την εκ νέου λειτουργία της αιγυπτιακής πρεσβείας.

Σε δήλωση του στο Sputnik, ο Αλ-Κεμπλάουι δήλωσε ότι το αναμενόμενο άνοιγμα της πρεσβείας του Καΐρου στην Τρίπολη θα πραγματοποιηθεί μετά από νέο συντονισμό μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών.

“Μια αιγυπτιακή αντιπροσωπεία έφτασε απόψε στην πρωτεύουσα της Λιβύης, την Τρίπολη, για να ανακοινώσει αύριο την επίσημη επανέναρξη της αιγυπτιακής πρεσβείας.” πρόσθεσε.

Εξήγησε ότι η επίσκεψη της αιγυπτιακής αντιπροσωπείας έγινε ως αποκορύφωμα του συνεχούς συντονισμού μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών από τότε που επισκέφθηκε η αιγυπτιακή αντιπροσωπεία την Τρίπολη στο τέλος του Δεκεμβρίου.

Στις 28 Δεκεμβρίου, σε μια επίσκεψη που ήταν η πρώτη μετα απο 6 χρόνια, μια αιγυπτιακή αντιπροσωπεία πραγματοποίησε επίσημες συνομιλίες στη Λιβυκή πρωτεύουσα και συναντήθηκε με τους υπουργούς Εσωτερικών και Εξωτερικών Υποθέσεων της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας.

Share

Written by:

2,919 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »