Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δεν είναι και τόσο “φιλέλληνας” ο Ιμάμογλου

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, όπου σήμερα συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, και τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Oι δυνατότητες συνεργασίας των δύο πόλεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως ο Πολιτισμός και η αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τους δύο δημάρχους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αν και από πολλά ελληνικά media αντιμετωπίζεται θετικα η επίσκεψη Ιμάμογλου στην Αθήνα και η συνάντησή του με Μητσοτάκη και Μπακογιάννη, καθώς ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης θεωρείται πολιτικός αντίπαλος του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Το ότι είναι πολιτικοί αντίπαλοι δεν πάει να πει ότι ο Ιμάμογλου έχει πολύ διαφορετική άποψη για τις σχέσεις Ελλάδας-Τούρκιας ή τις τουρκικές επιδιώξεις.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα η αρχηγός του αντιπολιτευόμενου τουρκικού “καλού κόμματος”, Μεράλ Αξενέρ, παρομοίασε “κολακευτικά” τον Εκρέμ Ιμάμογλου με τον Μωάμεθ τον Πορθητή.

Επιπλέον και ο ίδιος ο Ιμάμογλου έχει δηλώσει ανοιχτά τη στήριξή του στο τουρκικό ψευδοκράτος της Κύπρου και σε καμία περίπτωση δεν θα χαρακτηριζόταν “φιλέλληνας”. Σύν τοις άλλοις, εκτός από την υποστηρίκτριά του, Αξενέρ, φαίνεται και ο ίδιος υπερήφανος για την κατάληψη του Βυζαντίου από τους προγόνους του, αφού μεταξύ άλλων έφτασε στο σημείο πριν περίπου ένα χρόνο να αγοράσει έναντι 1 εκατ. δολαρίων ένα πορτραίτο του Μωάμεθ Β’ του Πορθητή.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα