Έσκασε στα ρωσικά χέρια η βόμβα της λυκοφιλίας με την Τουρκία

Το Κρεμλίνο δεν αποδέχεται τους ισχυρισμούς της Τουρκίας που αναφέρουν οτι η Ρωσία παρανόμησε με την διεξαγωγή των Ρωσικών κοινοβουλευτικών εκλογών στην Κριμαία και το δηλώνει ανοιχτά στους Τούρκους εταίρους, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

“Δεν δεχόμαστε τέτοιες δηλώσεις και το λέμε ανοιχτά στους Τούρκους συναδέλφους μας”, δήλωσε ο Πεσκόφ. Η Μόσχα λυπάται και καταδικάζει τη στάση της Άγκυρας στην Κριμαία και ελπίζει ότι θα αλλάξει, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι οι Ρωσικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στην Κριμαία το περασμένο Σαββατοκύριακο, δεν έχουν νομική ισχύ για την Άγκυρα, καθώς δεν αναγνωρίζουν την επανένωση της Χερσονήσου της Κριμαίας με τη Ρωσία.

Η στάση της Τουρκίας στο θέμα της Κριμαίας ειναι ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα της λυκοφιλίας μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας που οξύνει ή καλυτερεύει την περίεργη σχέση αυτη ανάλογα τα μέτωπα που οι δύο δυνάμεις αυτές εμπλέκονται.

NEMESISHD.GR – Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια

Share
Translate »