ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ: Έχασε την ψήφο εμπιστοσύνης η μεταβατική κυβέρνηση

Η μεταβατική κυβέρνηση της Λιβύης υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Αμπντουλάχ Χαμίντ Ντμπέιμπα έχασε σήμερα την ψήφο εμπιστοσύνης στο Λιβυκό Κοινοβούλιο (Βουλή των Αντιπροσώπων – HoR) με 89 ψήφους από τα 113 παρόντα μέλη.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, το οποίο ανακοινώθηκε απο την Βουλή των αντιπροσώπων, σημαίνει ότι η μεταβατική κυβέρνηση θα συνεχίσει τώρα να διοικεί τη χώρα, αλλά με μειωμένη ικανότητα και θα αποτελεί ουσιαστικά μια ”υπηρεσιακή’ κυβέρνηση μέχρι τον σχηματισμό της επόμενης.

Η Εξέλιξη αυτη κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα την διαδικασία εκλογών και ενδέχεται να πυροδοτήσει νέες ένοπλες συγκρούσεις στην Λιβύη μόλις λίγους μήνες πριν τις εκλογές.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει τόσο ο Χαλίφα Χαφτάρ όσο και ο Σαντάμ Χαφτάρ ετοιμάζονται να συμμετέχουν στις εκλογές χωρις ακόμα να διευκρινιστεί ποιος απο τους δύο τελικά θα συμμετάσχει. Στο παιχνίδι όμως των Λιβυκών εκλογών μπαίνει σύμφωνα με φήμες και ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αγκίλα Σάλεχ ο οποίος μπορεί για να συμμετάσχει στις εκλογές να δηλώσει σύντομα την παραίτηση του.

NEMESISHD.GR – Η Αντιγραφή του κειμένου απαγορεύεται χωρίς σχετική άδεια.

Share
Translate »