Μαριούπολη: Παραβιάσεις της εκεχειρίας και ελληνική ομογένεια

Από Nemesis HD
2 Λεπτά Ανάγνωσης

Πέντε παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός καταγράφηκαν στην περιοχή Μαριούπολης και Ντονέτσκ από τα ξημερώματα έως τώρα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ουκρανικού στρατού, μέλη της Ρωσικής Ομοσπονδίας έπληξαν θέσεις των ουκρανικών μονάδων με όλμους, των οποίων η χρήση απαγορεύεται από τη συμφωνία του Μινσκ.

Κοντά σε οικισμό στη γραμμή της αντιπαράθεσης, οι δυνάμεις του Ντονέτσκ άνοιξαν πυρ με πολυβόλα και εκτοξευτές χειροβομβίδων, περίπου στις 7 το πρωί, προς τις θέσεις της Ουκρανίας.

Οι ουκρανικές δυνάμεις απάντησαν αμέσως με πυρά πυροβολικού και ελαφρών όπλων, σύμφωνα με την ουκρανική ανακοίνωση. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες, ούτε του ουκρανικού στρατού ούτε των δυνάμεων του Ντονέτσκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας ώρας, η Ουκρανία ενισχύει συνεχώς τις γραμμές αντιπαράθεσης με τους φιλορώσους αυτονομιστές κοντά στην πόλη της Μαριούπολης, με τρένα που μεταφέρουν άρματα μάχης και θωρακισμένα οχήματα.

- Advertisement -

Στη Μαριούπολη ζουν τουλάχιστον 70.000 Έλληνες ομογενείς και η προστασία τους αποτελεί ζήτημα που αφορά την Ελλάδα, σε περίπτωση που ξεσπάσει νέα σύγκρουση στην περιοχή.

Ο Ουκρανός πρόεδρος είχε προτείνει να μεσολαβήσει η Ελλάδα κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης με τους Ρώσους αντάρτες, όπως τους αποκαλεί, και να αναλάβουν ο ελληνικός στρατός και η Πολεμική Αεροπορία την προστασία της Μαριούπολης.

Κοινοποιήστε αυτό το Άρθρο
Η συντακτική ομάδα του NEMESISHD.GR