Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Το Ισραήλ (IDF) ανακοίνωσε την περικύκλωση της Jabaliya: Σφοδρές μάχες με Χαμάς και η τακτική κατάσταση στην Βόρεια Γάζα [+ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟ]

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση της περικύκλωσης της πολύ σημαντικής περιοχής Τζαμπάλιγια (Jabaliya) στη βόρεια Γάζα. Η 162η Μεραρχία του Ισραηλινού Στρατού φαίνεται να ηγείται των δυνάμεων του IDF στην μάχη εναντίον του ισχυρού προπύργιου της Χαμάς. Βίντεο και φωτογραφίες επίσης δώθηκαν στην δημοσιότητα από τον IDF.

Η περικύκλωση ακολουθεί μια σειρά από σφοδρά χτυπήματα που διεξήχθησαν στη Jabaliya από το 215ο Σύνταγμα Πυροβολικού του Ισραήλ, που υποστηρίζεται από την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία. Αυτά τα χτυπήματα, που περιγράφονται από τον IDF ως προετοιμασία για μια σκληρή χερσαία μάχη, έχουν στοχεύσει διάφορα στρατηγικά σημεία της περιοχής.

Μια αξιοσημείωτη εξέλιξη σε αυτές τις επιχειρήσεις είναι η καταστροφή τριών εισόδων τούνελ της Χαμάς στα περίχωρα της Jabaliya. Αυτές οι σήραγγες, που φέρεται να στεγάζουν στελέχη της Χαμάς, χτυπήθηκαν με στόχο να διακόψουν τον ανεφοδιασμό και την μετακίνηση των δυνάμεων της Χαμάς.

Το Ισραήλ (IDF) ανακοίνωσε την περικύκλωση της Jabaliya: Σφοδρές μάχες με Χαμάς και η τακτική κατάσταση στην Βόρεια Γάζα [+ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟ]
PHOTO: IDF

Δυνάμεις της 401ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας και ειδικές δυνάμεις της Ταξιαρχίας Nahal έχουν εμπλακεί σε σφοδρές μάχες με στελέχη της Χαμάς στα περίχωρα της Jabaliya, λαμβάνοντας αεροπορική υποστήριξη για να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους. Αυτές οι επίγειες δυνάμεις έχουν επίσης εντοπίσει και καταστρέψει επιτυχώς εκτοξευτές πυραύλων στην περιοχή, ακρωτηριάζοντας περαιτέρω τις επιθετικές δυνατότητες της Χαμάς.

Η 551η Ταξιαρχία εφέδρων του IDF, μαζί με άλλες ειδικές δυνάμεις, επιχειρούν ενεργά στη βόρεια Τζαμπαλίγια. Οι επιχειρήσεις τους στοχεύουν στη δημιουργία ενός νέου διαδρόμου για την είσοδο της μεραρχίας και σύμφωνα με τον IDF από τις μάχες έχουν επιτύχει ήδη να εξουδετερώσουν αρκετά στελέχη της Χαμάς, να κατασχέσουν όπλα και να καταστρέψουν σήραγγες. Η κατάληψη της Τζαμπάλιγια από τις δυνάμεις του Ισραήλ, θα αποτελέσει τεράστιο χτύπημα για τις δυνάμεις της Χαμάς στην Βόρεια Γάζα καθώς είναι ένα από τα σημαντικότερα προπύργια τους όπως σας έχουμε ενημερώσει ήδη.

Δείτε φωτογραφίες που δημοσίευσε ο IDF από τις επιχειρήσεις στην Jabaliya

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα