Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Πολύ σκληρές μάχες στην Γάζα καθώς η 162η και 36η Μεραρχία του Ισραήλ μπήκαν στην Ζειτούν – Ισχυρή δύναμη της Χαμάς στην περιοχή + ΒΙΝΤΕΟ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF), εντείνουν τις επιθετικές τους δραστηριότητες στην Βόρεια Γάζα, εστιάζοντας πλέον στις περιοχές Zeitoun (Zaytoun / Ζειτούν) και Jabaliya. Αυτή η κίνηση στοχεύει στην κατά μέτωπο επίθεση στην καρδιά της Χαμάς, με πολύ σκληρές μάχες να έχουν ξεκινήσει το τελευταίο 24ωρο.

Σε μια αποφασιστική επιχείρηση, η 36η Μεραρχία του IDF και ειδικά η ταξιαρχία Γκολάνι αντιμετωπίζει το τάγμα «Zaytoun», ένα κρίσιμο τμήμα της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς που δρα στη συνοικία Zeitoun της πόλης της Γάζας. Ταυτόχρονα, η μεραρχία καθαρίζει επίσης τις γειτονικές περιοχές Sheikh Ejalin και Rimal, με στόχο να εξουδετερώσει τρομοκράτες και να καταστρέψει προετοιμασμένες θέσεις και τούνελ που υπάρχουν στις περιοχές αυτές.

Επιπλέον, η 162η Μεραρχία εμπλέκεται αυτήν την στιγμή ενεργά στα περίχωρα της Jabaliya, μιας κρίσιμης περιοχής που φιλοξενεί το κέντρο διοίκησης και ελέγχου της Βόρειας Ταξιαρχίας της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Αυτή η περιοχή είναι ένα σημαντικό προπύργιο της Χαμάς, στεγάζοντας τέσσερα από τα τάγματα της και αποτελεί σημαντική απειλή λόγω της στρατηγικής της θέσης στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας σύμφωνα με τον IDF.

Μονάδες πεζικού, τεθωρακισμένων και το μηχανικό του Ισραηλινού Στρατού συμμετέχουν αυτήν την στιγμή σε σφοδρές μάχες, υποστηριζόμενες από πυρά του πυροβολικού και της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ. Η Χαμάς προβάλλει σύμφωνα με πληροφορίες και οπτικοακουστικό υλικό σφοδρή αντίσταση ειδικά με βολές αντιαρματικών όπλων.

Τελευταίες εξελίξεις

«Ερντογάν… καλύτερα να σωπάσεις και να ντρέπεσαι» Πυρά ΥΠΕΞ Ισραήλ κατά Τουρκίας

Κατά του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξέσπασε...

Το Ισραήλ «ακρωτηριάζει» την ηγεσία της Χεζμπολάχ και του IRGC του Ιράν – Επίθεση στην Συρία

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη συριακή πόλη Μπανιγιάς στην περιοχή...

Διαβάστε ακόμα