Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Το Ισραήλ «ακρωτηριάζει» την ηγεσία της Χεζμπολάχ και του IRGC του Ιράν – Επίθεση στην Συρία

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη συριακή πόλη Μπανιγιάς στην περιοχή Ταρτούς της Συρίας οδήγησε στο θάνατο ενός σημαντικού διοικητή του Ιρανικού Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης (IRGC) και δύο ακόμη μελών του. Το ιρανικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, IRNA, αναγνώρισε ότι στην επίθεση αυτή έχασε την ζωή του ο Ρεζά Ζαρέι, τον οποίο χαρακτήρισε ως σύμβουλο του Ιράν στην Συρία. Από την πλευρά του ΜΜΕ του Ισραήλ αναφέρουν ότι είναι υψηλόβαθμος διοικητής των Ιρανών Φρουρών (IRGC).

Αυτό το σημαντικό πλήγμα επιβεβαιώθηκε και από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο διευκρίνισε ότι η επίθεση οδήγησε σε τρεις ισχυρές εκρήξεις στην καρδιά του Μπανιγιάς, με στόχο μια βίλα που χρησίμευε ως καταφύγιο για μια ομάδα που συνδέεται με το Ιράν.

Το Ισραήλ «ακρωτηριάζει» την ηγεσία της Χεζμπολάχ και του IRGC του Ιράν - Επίθεση στην Συρία
PHOTO: IAF FLCIKR Photography: Amit Agronov

Η επίθεση όχι μόνο οδήγησε σε θύματα αλλά κατέστρεψε ολοσχερώς το κτίριο, με πρόσθετες αναφορές να αναφέρουν αρκετούς τραυματίες.

Το χτύπημα φέρεται να έγινε τα ξημερώματα και δεν υπήρξε κανένα σχόλιο από Ισραηλινούς αξιωματούχους σχετικά με το συγκεκριμένο χτύπημα.

Παράλληλα με το χτύπημα στην Συρία, το Ισραήλ πραγματοποίησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς και στον Λίβανο κατά της Χεζμπολάχ. Η δημοσιογράφος Zeina Khodr του Al Jazeera, που αναμεταδίδει από τη Βηρυτό, τόνισε τον επαναλαμβανόμενο χαρακτήρα τέτοιων στοχευμένων επιθεσεων κατά αξιωματούχων των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν στη Συρία και τον Λίβανο.

Το Ισραήλ φαίνεται ότι επιμένει σε αυτήν την νέα στρατηγική που στόχο έχει να ακρωτηριάσει τις οργανώσεις αυτές εξουδετερώνοντας τα ηγετικά στελέχη τους.

Μείνετε συντονισμένοι για περαιτέρω ενημερώσεις – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα