Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Ρωσία απαιτεί εξηγήσεις από την Γερμανία για «διαρροή συνομιλίας» στρατιωτικών που στοχοποιεί την Γέφυρα της Κριμαίας

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σε μια δραματική τροπή των γεγονότων που θα μπορούσε να πλήξει περαιτέρω τις σχέσεις Ρωσίας-Γερμανίας, η Μόσχα ζήτησε άμεσες εξηγήσεις από το Βερολίνο μετά τη διαρροή ηχογραφημένης συνομιλίας που ισχυρίζεται ότι έχει στα χέρια της η αρχισυντάκτρια του Russia Today. Αυτή η ηχογράφηση φέρεται να περιλαμβάνει αξιωματούχους των ενόπλων δυνάμεων της Γερμανίας που συζητούν σχέδια επίθεσης στη στρατηγικής σημασίας Γέφυρα της Κριμαίας. Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε στο TASS: «Ζητούμε εξηγήσεις από τη Γερμανία. Το Βερολίνο επίσημα πρέπει να τις παράσχει αμέσως. Οποιαδήποτε απόπειρα αποφυγής απαντήσεων σε ερωτήσεις θα θεωρηθεί ως παραδοχή ενοχής».

Η Ρωσία απαιτεί εξηγήσεις από την Γερμανία για «διαρροή συνομιλίας» στρατιωτικών που στοχοποιεί την Γέφυρα της Κριμαίας
PHOTO: MID.RU

Η κρίση αυτή εμφανίζεται εν μέσω αυξημένων εντάσεων, λίγο μετά τα σχόλια του Γερμανού Καγκελαρίου Όλαφ Σολτς σχετικά με την ανάπτυξη βρετανικών και γαλλικών στρατευμάτων – μια δήλωση που δεν πέρασε απαρατήρητη από τα ρωσικά και όχι μόνο μέσα ενημέρωσης.

Η αρχισυντάκτρια του RT Margarita Simonyan αποκάλυψε ότι την ίδια ημέρα (19 Φεβρουαρίου) που ο Καγκελάριος Scholz εγγυήθηκε τη μη εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση στην Ουκρανία, οι Γερμανοί στρατιωτικοί φέρονται να σκέφτονταν μια επίθεση στη γέφυρα του Κέρτς (Kerch) στην Κριμαία.

Οι συζητήσεις που διέρρευσαν, σύμφωνα με την Simonyan, η οποία δημοσίευσε επίσης ένα κομμάτι του ηχητικού της συνομιλίας των Γερμανών αξιωματικών, επικεντρώθηκαν στις δυνατότητες καταστροφής της γέφυρας της Κριμαίας με χρήση γερμανικών πυραύλων κρουζ μεγάλου βεληνεκούς Taurus και περιέγραφαν λεπτομερώς τον σχεδιασμό της επίθεσης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του TASS, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι δεν γνωρίζει για αυτην την ηχογράφηση και ότι το γεγονός θα εξεταστεί τις επόμενες μέρες στην Ρωσική Δούμα. Προς το παρόν, στο NEMESISHD.GR δεν καταφέραμε να βρούμε κάποια απάντηση από την Γερμανική πλευρά.

Μείνετε συντονισμένοι για περαιτέρω ενημερώσεις – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα