Το Ινδικό “ευχαριστώ” στην Ελλάδα για την άσκηση SkyRos 2021

Το Ινδικό “ευχαριστώ” στην Ελλάδα για την άσκηση SkyRos 2021

Ο Ινδός πρωθυπουργός, Narendra Modi, ευχαρίστησε την Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που βοήθησαν στη μεταφορά μαχητικών αεροσκαφών Rafale.

Τρία γαλλικά μαχητικά Rafale έφτασαν στην Ινδία αφού ανεφοδιάστηκαν πάνω από την Ελλάδα με τη βοήθεια του Emirati Airbus KC-30A MRTT, και στη συνέχεια για άλλη μια φορά πάνω από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καθώς πλησίαζαν στον τελικό προορισμό τους.

Στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός της Ινδίας τόνισε ότι οι σχέσεις Ελλάδας – Ινδίας πρέπει να ενισχυθούν.

Οι τελευταίοι μήνες του 2020 ήταν καταλυτικοί στις σχέσεις Ελλάδας-Ινδίας, με πολλές ανταλλαγές και συμφωνίες στον στρατιωτικό, τον οικονομικό και τον τομέα του τουρισμού.

Παράλληλα με την ενίσχυση των σχέσεών μας με την Ινδία, η Τουρκία και το Πακιστάν αυξάνουν τη συνεργασία τους στοχεύοντας στην υπονόμευση της κυριαρχίας της Ινδίας και της Ελλάδας στο Κασμίρ και την Ανατολική Μεσόγειο αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας τον Σεπτέμβριο του 2020 είχε δηλώσει ότι η χώρα του θεωρεί την Ελλάδα “στρατηγικό εταίρο” με τον οποίο τη συνδέει “μακροχρόνια φιλία”.

Share
Translate »