ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΥΕΘΑ: ΝΕΑ ΝΑΥΠΗΓΗΣΗ / ΑΓΟΡΑ ΠΛΟΙΟΥ ΤΟΥ ΠΝ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΓΙΑΛΟΨΟΥ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΥΕΘΑ: ΝΕΑ ΝΑΥΠΗΓΗΣΗ / ΑΓΟΡΑ ΠΛΟΙΟΥ ΤΟΥ ΠΝ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΓΙΑΛΟΨΟΥ

Ανακοίνωση σχετικά με το Πολεμικό Ναυτικό ανήρτησε στο λογαριασμό του στο facebook ο υπουργός άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στην προσφάτως ναυπηγηθείσα πυραυλάκατο “Καραθανάσης” που παραδόθηκε στο ΠΝ τον Αύγουστο του 2021 καθώς και στις επόμενες δύο πυραυλακάτους που θα παραδοθούν στο ναυτικό και θα φέρουν κι αυτές τα ονόματα των άλλων δύο πεσόντων της κρίσης των Ιμίων.

Με αυτή του την ανάρτηση ο υπουργός γνωστοποίησε έμμεσα ότι πρόκειται να ναυπηγηθεί και 8η πυραυλάκατος, αφού μέχρι τώρα γνωρίζαμε μόνο για 7.

Πιθανό, ειναι ο υπουργός να αναφέρεται και σε εντελώς αλλο τύπο πλοίου στα πλαίσια της μέσης λυσης ή σε μελλοντική ναυπηγήση.

“Τον Αύγουστο το Πολεμικό Ναυτικό – Hellenic Navy παρέλαβε την 6η Πυραυλάκατο που ναυπηγήθηκε από ελληνικά χέρια στα «Ναυπηγεία Ελευσίνας». Το όνομα αυτής “ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ“. Η 7η ΤΠΚ που θα παραδοθεί εντός του 2021 θα φέρει το όνομα “ΒΛΑΧΑΚΟΣ“. Το επόμενο πλοίο αυτού του βεληνεκούς θα ονομαστεί “ΓΙΑΛΟΨΟΣ“.”, έγραψε στο λογαριασμό του ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Και πρόσθεσε:

Και τα τρία πλοία του ΠΝ θα πλεύσουν μια μέρα στο Αιγαίο υπερασπίζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, όπως θα το ήθελαν οι 3 ΗΡΩΕΣ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ.”

Share
Translate »