Το ελληνικό PSIM για την πρώτη Φρεγάτα «ΚΙΜΩΝ» FDI HN είναι Έτοιμο!

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Σε μια σημαντική πρόοδο για το πρόγραμμα FDI του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, η Naval Group ολοκλήρωσε με επιτυχία την εγκατάσταση του προηγμένου PSIM (Panoramic Sensors and Intelligence Module) για την πρώτη φρεγάτα, FDI (BELHARRA, FDI HN) Φ/Γ ΚΙΜΩΝ (HN1), στο ναυπηγείο της στη Λοριάν. Το PSIM, αποτελεί ένα αριστούργημα της τεχνογνωσίας της NAVAL GROUP και σύμβολο των εξαιρετικών δυνατοτήτων των νέων Ελληνικών Φρεγατών, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό επίτευγμα για το πρόγραμμα φρεγατών.

Το PSIM είναι ουσιαστικά μια ανεξάρτητη μονάδα (module) στο πλοίο που περιλαμβάνει τους αισθητήρες και τα κέντρα επιχειρήσεων τους και έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα της φρεγάτας σε διάφορα σενάρια αποστολής και αποτελεί ουσιαστικά τον ιστό του μαζί με το εξαιρετικών δυνατοτήτων RADAR SEA FIRE που διαθέτουν οι νέες ελληνικές φρεγάτες.

Όπως σας ενημερώσαμε η τελετή κοπής ελάσματος για τη δεύτερη φρεγάτα, FDI HN «ΝΕΑΡΧΟΣ», πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουλίου και αμέσως μετά στις 20 Ιουλίου ακολούθησε η κοπή ελάσματος στα Ναυπηγεία Σαλαμίνας για την τρίτη Φρεγάτα «ΦΟΡΜΙΩΝ».

Το ελληνικό PSIM για την πρώτη Φρεγάτα «ΚΙΜΩΝ» FDI HN είναι Έτοιμο!
FDI HN PHOTO NAVAL GROUP

Το πρόγραμμα FDI αντιπροσωπεύει ένα κρίσιμο ορόσημο για το Πολεμικό Ναυτικό, καθώς ενισχύει σημαντικά τις επιχειρησιακές του δυνατότητες με βλέμμα στην κυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο. Η τεχνογνωσία της Naval Group στη ναυπηγική και τις προηγμένες ναυτικές τεχνολογίες συνεχίζει να διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχή εκτέλεση του προγράμματος FDI και οι ταχύτητες της εταιρείας φαίνονται παραπάνω από ικανοποιητικές με το χρονοδιάγραμμα να μικραίνει όλο και περισσότερο επιταχύνοντας τις παραδόσεις των φρεγατών.

Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια!

Πρόσφατα

Τελική Αξιολόγηση για τα Rafale: «Υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και ετοιμότητας»

Την τελίκη επιχειρησιακή αξιολόγηση των νεοαποκτηθέντων μαχητικών αεροσκαφών Rafale...

«Αυτοκρατορία του ψεύδους»: Ρώσος ΥΠΕΞ για Δύση και «νέα τάξη πραγμάτων»

Στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ο Ρώσος υπουργός...

Ουκρανός Στρατηγός: «Σπάσαμε τις αμυντικές γραμμές των Ρώσων στο Βερμπόβε»

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σύμφωνα με Ουκρανό στρατηγό και...

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

X-47B: Το μέλλον των UAV και η διαβάθμιση γύρω από το πρόγραμμα των ΗΠΑ

Το πρόγραμμα UCAS-D που οδήγησε στο μη επανδρωμένο X-47B...

SCALP-EG: Ο φονιάς της Πολεμικής Αεροπορίας

Κάποια συστήματα στο οπλοστάσιο της Πολεμικής Αεροπορίας έχουν γίνει...