Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Το Αζερμπαϊτζάν καταγγέλλει ότι η Αρμενία τους βομβάρδισε «χωρίς λόγο»

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Το Υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν δήλωσε σήμερα ότι τα αρμενικά στρατεύματα βομβάρδισαν θέσεις του Αζερμπαϊτζάν, “χωρίς λόγο”.

«Από τις 00:23 έως τις 02:12 της 6ης Φεβρουαρίου, χωρίς προφανή αιτία, η αρμενική πλευρά βομβάρδισε σποραδικά τις θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν στον οικισμό Gapanli στην περιοχή Terter», σύμφωνα με το Αζέρικο Υπουργείο Άμυνας.

Η Αρμενία απο την πλευρά της αρνείται ότι συνέβη κάτι τέτοιο και το αποδίδει σε Αζέρικη προβοκάτσια σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης που καταγράφουν το γεγονός.

Το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας προς το παρόν δεν έχει εκδώσει κάποια ανακοίνωση για το περιστατικό.

Το Αζερμπαϊτζάν καταγγέλλει ότι η Αρμενία τους βομβάρδισε «χωρίς λόγο»
PHOTO: MIL.AM

Υπενθυμίζουμε ότι, οι δύο χώρες βρίσκονται σε μόνιμη διαμάχη για τα σύνορα τους μετα τον πόλεμο του Αρτσάχ (Ναγκόρνο-Καραμπάχ) όπου το Αζερμπαιτζάν πέτυχε σημαντικές νίκες εκμεταλλευόμενο την βοήθεια των Τουρκικών drone και την ουδετερότητα της Ρωσίας.

Το Αζερμπαϊτζάν έχει παραβιάσει τα σύνορα της Αρμενίας πολλαπλές φορές και βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια διαπραγμάτευσης για την αποκλιμάκωση της κατάστασης με διαμεσολάβηση της Ρωσίας ώστε να γίνει ειρηνικά η αποχώρηση των Αζέρικων δυνάμεων.

NEMESISHD.GR – Κοινοποιήστε την είδηση στους φίλους σας!

PHOTO: PRESIDENT.AM

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Δεκάδες απώλειες για την Ρωσία από φονικό χτύπημα 4 Ουκρανικών ATACMS

Πρόσφατα πλάνα από drone αποκάλυψαν μια φονική πυραυλική επίθεση...

Διαβάστε ακόμα