Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024

Εθνική ανακεφαλαίωση: Κάτι αλλάζει στην Κύπρο και την Εθνική Φρουρά

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Εθνική ανακεφαλαίωση: Κύπρος

Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε μια προσπάθεια ποιοτικής αναβάθμισης της Εθνικής Φρουράς αλλα και τεράστιας γεωπολιτικής αναβάθμισης της Κύπρου μέσω της έναρξης των γεωτρήσεων αλλα και των διπλωματικών συναντήσεων.

“Ενόσω όμως η πατρίδα μας παραμένει υπό κατοχή και η Τουρκία απειλεί με νέα τετελεσμένα, η Εθνική Φρουρά οφείλει και πρέπει να βρίσκεται σε ύψιστη ετοιμότητα, ως η κατεξοχήν δύναμη αποτροπής και προστασίας της κρατικής μας υπόστασης και της εθνικής μας κυριαρχίας. Για αυτούς τους λόγους είναι επιβεβλημένη η ενίσχυση και η συνεχής αναβάθμιση της άμυνάς μας. Προχωρούμε σταθερά στην απόκτηση νέων, αναγκαίων υπό τις περιστάσεις, οπλικών συστημάτων.” δήλωνε πριν λίγες μέρες ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου κ. Χαράλαμπος Πετρίδης στην Τελετή Απονομής Μεταλλίων σε Στελέχη της Εθνικής Φρουράς.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται σε μια στιγμή που η Κύπρος έχει ξεκινήσει τις γεωτρήσεις στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη (ΑΟΖ) και η Εθνική Φρουρά συζητά για νέα επιθετικά ελικόπτερα αλλα και προμήθεια συστημάτων αεράμυνας.

Παράλληλα, έχει ενταθεί η προσπάθεια για αναβάθμιση των βάσεων για να μπορούν να προσφέρονται υπηρεσίες ανεφοδιασμού και στάθμευσης αεροπλανοφόρων όπως και αυτο της Γαλλικής ομάδας μάχης δηλαδή το «Charles De Gaulle».

Απο την πορεία των ασκήσεων η Κύπρος επίσης παρουσιάζει αυξημένη ετοιμότητα με τις δυνάμεις της να ασκούνται συνεχώς τόσο αυτόνομα όσο και με ξένες δυνάμεις όπως η Αίγυπτος και το Ισραήλ.

Δεν λείπει όμως και η διπλωματική δραστηριότητα απο τη σκακιέρα της Ανατολικής Μεσογείου όπου και εκεί η Κυπριακή διπλωματία έχει ενεργό ρόλο με κύριο στόχο απ’ ότι φαίνεται την περαιτέρω προσέγγιση των Ηνωμένων Πολιτειών αλλα και την παρουσίαση της Τουρκίας ως ταραχοποιό της περιοχής.

Με όλα αυτα ως δεδομένο, βλέπουμε μια κατακόρυφη αύξηση των ενεργειών των αδερφών μας στην Κυπριακή Δημοκρατία που ευχόμαστε να συνεχίσει με ακόμα μεγαλύτερους ρυθμούς για το καλό του απανταχού ελληνισμού και τον τερματισμό της κατοχής της νήσου!

Το πρώτο άρθρο της σειράς Εθνική ανακεφαλαίωση του NEMESIS HD οπου θα βγάζουμε μερικά συμπεράσματα πάνω σε εθνικά θέματα!

NEMESISHD.GR – Κοινοποιήστε το άρθρο στους φίλους σας!

Τελευταίες εξελίξεις

«Ερντογάν… καλύτερα να σωπάσεις και να ντρέπεσαι» Πυρά ΥΠΕΞ Ισραήλ κατά Τουρκίας

Κατά του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξέσπασε...

Το Ισραήλ «ακρωτηριάζει» την ηγεσία της Χεζμπολάχ και του IRGC του Ιράν – Επίθεση στην Συρία

Ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη συριακή πόλη Μπανιγιάς στην περιοχή...

Διαβάστε ακόμα