Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ – Νέες σφοδρές μάχες Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Επίθεση δέχτηκαν το πρωί της Δευτέρας οι αρμένικες δυνάμεις στην περιοχή Γεράσχ στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας 20χρονος Αρμένιος στρατιώτης από πυρά ελέυθερου σκοπευτή.

Επιπλέον, χθες ο αζέρικος στρατός επιτέθηκε στην περιοχή της λίμνης Σεβάν με σκοπό να προχωρήσει πιο μέσα στην επικράτεια της Αρμενίας. Οι αρμένικες δυνάμεις απέκρουσαν την επίθεση και η πλευρά του Αζερμπαίτζάν έχει τουλάχιστον έναν νεκρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αζέροι χθες επιτέθηκαν σε διάφορα σημεία των συνόρων κοντά στη λίμνη Σεβάν και μάλιστα οι Αρμένιοι καταγγέλουν ότι εξαπέλυσαν επίθεση και εναντίον χωριών στοχεύοντας πολίτες και όχι στρατιωτικές δυνάμεις.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ, δεν κρατάει καν τα προσχήματα και κάνει απροκάλυπτες δηλώσεις για την επεκτατική πολιτική του, μιλώντας ανοιχτά για τα σχέδιά του για τον “διάδρομο του Ζανγκεζούρ”, έναν διάδρομο που θα ενώνει το κύριο μέρος του Αζερμπαϊτζάν με το επίσης αζέρικο Ναχιτσεβάν, τα οποία χωρίζονται από αρμένικα εδάφη.

Συγκεκριμένα ο Αλίγιεφ δήλωσε σήμερα το πρωί ότι μέσω του διαδρόμου του Ζανγκεζούρ οι Αζέροι θα γυρίσουν στα εδάφη των προγόνων τους, απ’ όπου διώχθηκαν βίαια και αναφέρθηκε σε περιοχές της Αρμένιας, όπως το Βαρντενίς, το Σιουνίκ και το Ζανγκεζούρ ως “αζέρικα εδάφη”.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα