Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

“ΤΙ ΛΕΣ ΜΩΡΕ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΩ ΠΛΑΤΗ…” – ΑΡΝΗΣΗ Λ.ΚΑΝΕΛΛΗ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΗΣ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Να παραχωρήσουν το 50% του μισθού τους για το επόμενο δίμηνο όλα τα μέλη της κυβέρνησης και οι Βουλευτές της ΝΔ πρότεινε χθές ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ως συνεισφορά στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η χθεσινή πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη βρισκόταν υπό συζήτηση αρκετές μέρες στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πηγές.

Την απόφασή της να παραχωρήσει το 50% του μισθού της για το επόμενο δίμηνο γνωστοποίησε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

Έτσι λοιπόν η κυρία Σακελλαροπούλου για τους επόμενους δύο μήνες θα συνεισφέρει περίπου 6.000 – 7.000 ευρώ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Από την πλευρά τους οι βουλευτές της ΝΔ θα συνεισφέρουν περίπου 540.000 ευρώ.

Παρόμοια εικόνα υπάρχει και για τα άλλα κόμματα ανάλογα βέβαια με το πως χειρίζονται τις βουλευτικές αποζημιώσεις καθώς είναι διαφορετικά τα ποσοστά.

Αναφέρεται πως από τους πρώτους που αποδέχθηκε την πρόταση του πρωθυπουργού ήταν ο επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ Εαυάγγελος Μεϊμαράκης.

Στο μεταξύ την προτροπή του Κυριάκου Μητσοτάκη ακολούθησαν τόσο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας όσο και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης

Σημειώνεται πως στην πρόταση αυτή ανταποκρίθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ  ζητώντας μάλιστα να υπάρξει για τρεις μήνες υποχρεωτική και όχι προαιρετική μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης.

Από την άλλη πλευρά όμως υπήρξε και μια αρνητική απάντηση, αυτή της βουλέυτή του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη. Η κ. Κανέλλη αρνήθηκε κατηγορηματικά να παραχωρήσει μέρος των απολαβών της λέγωντας χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1 “Πρέπει να σταματήσει αυτό το αστειάκι να γίνονται οι βουλευτές χορηγοί των ψηφοφόρων”.

“Μην το λες αυτό στο ΚΚΕ. Εμείς ζητάμε προσλήψεις, κάλυψη των νοσοκομείων, ακύρωση των απολύσεων. Οι βουλευτές δεν θα βοηθήσουν με την τσεπούλα τους για ένα δίμηνο για να αποκτούν άλλοθι να ψηφίζουν την πολιτική που επιφέρει στον κόσμο την λιτότητα“, συνέχισε.

“Τι λες μωρέ που θα βάλω εγώ πλάτη σε αυτόν που ήταν απέναντί μου; Θα βάλω πλάτη μόνο σε όσα μέτρα έχουν έστω και ένα σπέρμα στήριξης λαϊκών συμφερόντων. Θα βάλω πλάτη σε αυτούς που πίστεψαν ότι ο λαός μπορεί να ζήσει με 400 ευρώ; Σε αυτούς που έκοψαν τις συντάξεις;“, ανέφερε εν τέλει η κ. Κανέλλη.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα