Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024

Θράκη: Ο Νίκος Δένδιας ανακοινώνει την προμήθεια anti-drone συστημάτων

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Στην Ξάνθη παραβρέθηκε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας με αφορμή την τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων Διοικητή του Δ´ Σώματος Στρατού «Θράκη», από τον Αντιστράτηγο Δημόκριτο Κωνσταντάκο στον Αντιστράτηγο Σταύρο Παπασταθόπουλο. Κατά την τελετή, ο Υπουργός Δένδιας αναφέρθηκε στο μέλλον της αμυντικής στρατηγικής της Ελλάδας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη ενός προηγμένου συστήματος τεχνολογίας anti-drone στο πλαίσιο της «Ατζέντας 2030».

Θράκη: Ο Νίκος Δένδιας ανακοινώνει την προμήθεια anti-drone συστημάτων
Photo by Nikos Dendias (x)

«Θα ήθελα να σας πω ότι υπάρχει πρόβλεψη δημιουργίας ενός θόλου anti-drone για τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας. Δηλαδή των μέσων αυτών που θα επιτρέπουν στις Ένοπλες Δυνάμεις μας να επιχειρούν προστατευμένες από την απειλή των drones.

Το σήμα της 20ης Τεθωρακισμένης στην οποία ως δόκιμος αξιωματικός είχα κάνει ασκήσεις πολύ-πολύ παλιά, αναγράφει «υπό σκιή» και η απάντηση του Λεωνίδα στην απειλή των Περσών στις Θερμοπύλες, νομίζω ότι μπορεί να ισχύσει απολύτως σε αυτή την περίπτωση.

Πρόθεσή μας είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας στο σύγχρονο πολύπλοκο περιβάλλον να επιχειρούν υπό την κάλυψη ενός εξελιγμένου θόλου anti-drone» είπε ο Νίκος Δένδιας σε σημεία της ομιλίας του στο Δ’ Σώμα Στρατού.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα