Τεράστια άσκηση του Ινδικού ναυτικού σε πλήρη εξέλιξη «TROPEX 21»

Η διετής «επιχειρησιακή άσκηση ετοιμότητας (TROPEX)» στοχεύει στην επικύρωση των επιθετικών και αμυντικών δυνατοτήτων του Ινδικού Ναυτικού και στη διαφύλαξη των εθνικών συμφερόντων της Ινδίας.

Το Ινδικό Ναυτικό διεξάγει ένα μεγάλο πολεμικό “παιχνίδι” που περιλαμβάνει σχεδόν όλα τα επιχειρησιακές μονάδες του όπως πολεμικά πλοία, υποβρύχια και αεροσκάφη σε μια τεράστια γεωγραφική έκταση στην περιοχή του Ινδικού Ωκεανού για να δοκιμάσει την ετοιμότητα μάχης της δύναμης του σε ένα σύνθετο πολυδιάστατο σενάριο, ανέφεραν Ινδοί αξιωματούχοι την Τετάρτη.

Το μεγαλύτερο πολεμικό παιχνίδι του Ινδικού Ναυτικού, με όνομα TROPEX 21, το οποίο ξεκίνησε στις αρχές Ιανουαρίου, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με τη συμμετοχή όλων των επιχειρησιακών μονάδων ανακοίνωσε το Ινδικό ναυτικό.

Η άσκηση αυτή στέλνει αποτρεπτικό μήνυμα προς Πακιστάν και Κίνα από το Ινδικό Πολεμικό ναυτικό για το ποιος κάνει κουμάντο στον Ινδικό Ωκεανό.

“Η άσκηση TROPEX εξελίσσεται σε διαφορετικές φάσεις που δοκιμάζουν επίσης τη μετάβαση του Ινδικού Πολεμικού Ναυτικού από την εποχή της ειρήνης σε εχθροπραξίες”, κατέληξε η ανακοίνωση του Ινδικού Ναυτικού.

Share